Diari La Veu del País Valencià
La Llei de l’avortament perjudicarà encara més si cap les dones de l’àmbit rural
RedactaVeu / València.

L’Àrea de la Dona de la Unió de Llauradors considera un pas arrere la proposta de la reforma de la Llei de l’avortament aprovada el passat mes de desembre pel Consell de Ministres i actualment en tràmit parlamentari.

Amb les noves premisses plantejades pel ministre de Justícia, i a causa de la falta de serveis assistencials públics, les dones que viuen en les zones rurals van a veure’s encara més perjudicades que les que viuen en zones urbanes.

Efectivament, si el supòsit de malformació del fetus no és suficient per a interrompre l’embaràs, el xiquet o xiqueta nascut haurà de tenir unes assistències sanitàries o psicològiques que actualment no existeixen en les poblacions rurals i per tant no tindrà les garanties d’un seguiment adequat de la malformació o deficiència.

A açò se li sumen dos aspectes claus que estan patint les dones rurals. D’una banda, la supressió de les ajudes de la dependència que provoquen que la dona haja d’incrementar la seua labor de cura d’aquests xiquets o xiquetes, descurant el seu treball en l’agricultura o ramaderia que és l’activitat de la qual viuen i mantenen les seues famílies.

Anna Cuquerella, responsable de l’Àrea de la Dona de la Unió creu que “l’avortament és un dret fonamental aconseguit amb la lluita diària de les dones, entre les quals es troben la majoria de les quals vivim en els pobles, i en conseqüència no sembla lògic que aquells assoliments i drets socials que es van aconseguir no fa tant temps, tornen a estar hui d’actualitat i puguen traduir-se en un seriós perill a conseqüència del que tots sabem que ocorrerà: avortaments clandestins”.

Comparteix

Icona de pantalla completa