Diari La Veu del País Valencià
Catalunya s’atura en sec a favor de la independència

Aturada i col·lapsada. Catalunya, i en especial Barcelona, va viure aquest dimarts una vaga general amb una presència contínua de manifestants. Una onada humana a la capital de 300.000 persones a migdia i 700.000 de vesprada, segons el govern català. Des de primeres hores del matí, les assemblees de barri van recórrer els carrers en forma de piquets i després es van ajuntar al centre camí del parc de la Ciutadella per via Laietana i el passeig de Colom. A primera hora, dispersa i retràctil, la gentada va tornar pel carrer Pelai i la ronda de Sant Antoni fins a la plaça Universitat. Un reflux constant i sense vigilància policial. Els pocs mossos que hi havia es van dedicar a protegir la seu de la Policia Nacional, al número 43 de la via Laietana. Una barrera de tanques creuades i una filera de mossos junt a una altra de voluntaris van separar els agents nacionals dels manifestants més exaltats.

La marxa va acabar en un populós pícnic improvisat al parc de la Ciutadella. I, a mitjan vesprada, l’itinerari es va tornar a repetir, en aquest cas des de la vella seu universitària. A més, sindicats i patronals catalans van xifrar en un 85% el seguiment a una vaga la principal causa de la qual va estar la violència policial que el passat diumenge va deixar al voltant de 800 ferits. Només al centre comercial i més turístic es van veure la majoria de negocis oberts, principalment al passeig de Gràcia i a les Rambles.

A les 21.00h, el discurs del rei Felip V va provocar una cassolada improvisada a molts punts de Catalunya. Una mica abans, les xarxes socials dels Mossos d’Esquadra alertaven sobre la presència d’infiltrats i violents i desaconsellaven els universitaris acampar al Passeig de Gràcia. A la part alta d’aquesta zona, al capvespre, es va organitzar una manifestació a favor de la unitat d’Espanya.

En el moment del tancament d’aquesta edició no consta cap incident.

Comparteix

Icona de pantalla completa