Diari La Veu del País Valencià
L’Alcora triplica en dos anys el pressupost per a Igualtat i Polítiques Inclusives

La Generalitat Valenciana ha triplicat, a través de la conselleria que dirigeix la també vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, el pressupost per a Igualtat i Polítiques Inclusives a l’Alcora en passar de 73.000 € en 2015 a 225.670 € en 2017. Aquest increment ha permés al consistori que comanda Samuel Falomir reforçar “considerablement” aquesta àrea i “millorar” els serveis oferits, segons ha destacat el regidor de Serveis Socials i Tercera Edat, Agustín Chiva.

En aquest sentit, aquest significatiu increment pressupostari possibilita la contractació de personal, tant per a l’atenció a la ciutadania com per a agilitar la tramitació d’expedients. Així, enguany, l’Ajuntament de l’Alcora ha contractat a través de subvencions dues treballadores socials, una psicòloga, una agent d’igualtat i una auxiliar administrativa. Segons el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Turisme i Indústria, Víctor García, el nou model de serveis socials implantat per la Generalitat està permetent compaginar el foment de polítiques de proximitat “amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials”.

Garcia, en declaracions a Diari La Veu, ha destacat el fet que amb aquest augment dels fons destinats pel govern valencià a l’Alcora, “ajuntaments com el nostre poden complir en matèria d’ajudes a dependència i en polítiques d’igualtat”. És més, el tinent d’alcalde de l’Alcora ha destacat el fet que, amb l’entrada del nou equip de govern municipal, una de les primeres mesures que es van implantar va ser la de garantir el finançament necessari per al menjador social. “Abans, amb l’anterior govern municipal del PP, el funcionament d’aquest sempre estava a expenses de les subvencions, mentre que, ara, el nou executiu garanteix aquest servei durant tot l’any”. El regidor d’Educació de l’Alcora també ha afirmat que les ajudes a Cáritas s’han incrementat enguany entre un 30 i un 40 per cent.

Preguntat pel fet de la presència al municipi de famílies amb major risc d’exclusió social respecte a anys anterior, Víctor Garcia ha assenyalat que, si bé en els dos últims anys des del consistori s’han detectat menys casos, “ara el que estem constatant és que són més greus, situacions insostenibles que, per tant, necessiten de més ajuda”. En aquest sentit, ha subratllat que el rescat de les persones “no consisteix a disposar d’un pressupost per a atendre els col·lectius més desfavorits i quan s’acaba ja està tot fet, sinó que és al contrari, els pressupostos s’han d’adaptar a les necessitats de la població”.

Víctor Garcia ha manifestat que el govern municipal de l’Alcora ja està treballant en els pressupostos del 2018 en els quals, ha assegurat, “tota la gent més vulnerable tindrà les ajudes que necessiten”, la qual cosa suposa, ha indicat, “un canvi substancial” respecte a l’anterior legislatura. “Ara podem atendre millor les persones més necessitades i, a més, donar-los més ajudes”, ha remarcat.

L’atenció a problemes i necessitats familiars; la protecció i defensa social en les problemàtiques sorgides per raó de sexe i defensa del menor; l’atenció a la joventut en situació de risc i amb minusvalideses; així com als problemes específics de les minories ètniques, immigrants i refugiats, conformen, juntament amb l’atenció a situacions greus de pobresa i emergència social les prioritats de la regidoria de Serveis Socials durant la present legislatura.

Cal destacar el fet que l’Alcora compta amb un Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i Infància que té per objecte la intervenció especialitzada de caràcter integral en nuclis familiars que es troben en situació de vulnerabilitat o conflicte. Aquest realitza la seua intervenció a través d’orientació familiar, mediació i teràpia familiar i amb altres activitats de caràcter educatiu i socialitzador de suport i és atès per una psicòloga i terapeuta familiar.

Comparteix

Icona de pantalla completa