Diari La Veu del País Valencià
Carmelina Sánchez-Cutillas i Maria Cambrils, protagonistes del Dia de les Escriptores

Carmelina Sánchez-Cutillas i Maria Cambrils seran les protagonistes de la celebració del Dia de les Escriptores, que per segon any consecutiu se celebra al País Valencià. La cita està prevista per al pròxim 16 d’octubre i l’acte oficial de celebració serà a les Corts amb la presència del president de la cambra, Enric Morera; el president de la Generalitat, Ximo Puig; i Carmen Alborch, exministra de cultura i sòcia d’honor de Clásicas y Modernas, l’associació feminista que promou aquesta efemèride.

En concret, aquesta trobada conduïda per Rosa María Rodríguez Magda servirà per a presentar les dues dones homenatjades, així com per a donar a conéixer la seua obra. Per això, diferents personalitats de l’àmbit institucional i cultural valencià procediran a la lectura d’una selecció dels seus textos. Serà el cas de, per exemple, la periodista Empar Marco, la política Ana Noguera, l’actriu Rosana Pastor i la fundadora del Feminario d’Alacant i professora Elena Simón.

“Nosaltres, les escriptores”

Amb motiu del Dia de les Escriptores, les Corts també serà l’escenari per a una exposició que vol difondre l’ampli llegat cultural que les autores valencianes han creat fins a hui i que no ha sigut reconegut com mereixia. Aquesta mostra, titulada “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”, ofereix un recorregut per més de quatre-centes escriptores valencianes des del segle XV fins a l’actualitat. Comissariada per Manola i Rosa Roig, la mostra va veure la llum a l’octubre de l’any passat i des de llavors ha circulat per diferents municipis valencians. En aquesta ocasió, es podrà visitar del 6 al 20 d’octubre de forma totalment gratuïta.

El Dia de les Escriptores és una iniciativa que es va celebrar per primera vegada en 2016 gràcies a la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE), la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i l’associació feminista Clásicas y Modernas. D’aquesta manera, les tres entitats persegueixen visibilitzar les autores de l’àmbit hispànic i hispanoamericà, tant del passat com del present, evidenciant les dificultats que impedeixen el seu just desenvolupament i el reconeixement al seu treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa