Diari La Veu del País Valencià
Canals consciència sobre la Igualtat de Gènere als seus centres educatius

L’alcalde de Canals i regidor d’Educació, Ricardo Requena, s’ha reunit amb Marcos Pla, coordinador del projecte educatiu Kyrios Educación, per a tornar repetir, per tercer any consecutiu, els tallers pedagògics basats en diferents temes que tracten els drets de les persones i centren l’atenció en la desigualtat cap a les dones.

El primer d’aquests és el taller contra la Violència de Gènere, dirigit als alumnes de 4t d’ESO i de l’Escola de Persones Adultes, en el qual, mitjançant tècniques participatives, anàlisi de material audiovisual i jocs de rol es treballa la igualtat, l’empatia, l’assertivitat, el pensament crític i la cooperació, fent front així a aquest greu problema social des de l’educació. El segon taller està destinat a l’Ús Racional de les Xarxes Socials/Ciberassetjament, que té per objectiu que les persones, especialment els menors, prenguen mesures per a poder gaudir dels beneficis de les xarxes socials de la forma més segura possible. Amb aquest taller s’explicaran quines són aquestes precaucions. Així mateix, per als alumnes de 6é de Primària i de l’EPA es realitzarà un taller d’Igualtat de Gènere on s’analitzarà de forma amena i col·laborativa com continuen presents en la nostra societat les desigualtats entre home i dona i, entre tots, construir alternatives per a poder viure en una societat justa i igualitària.

Els citats tallers es troben emmarcats dins d’una sèrie d’activitats extraescolars o complementàries que s’implanten a Canals des del curs 2015-2016 i que han anant ampliant-se curs rere curs fins a arribar a una oferta de 35 projectes organitzats i finançats per la regidoria d’Educació. Es treballen distints àmbits temàtics dins de totes les etapes educatives i es posa especial atenció, per exemple, en temes de medi ambient amb tallers de reciclatge, visites a plantes de gestió de residus i plantacions d’arbres. També la cultura té un lloc remarcat amb iniciatives com el cinema en valencià, les obres de teatre trimestrals dins de les hores lectives o les unitats didàctiques dedicades a la pilota valenciana o altres activitats que giren al voltant del folklore valencià i canalí.

Tot açò amb l’objectiu de, tal com explica Ricardo Requena, “unificar criteris entre la comunitat educativa de Canals i assegurar-nos que certs continguts que han de ser tractats transversalment a les diferents aules dels nostres centres educatius es facen de manera coordinada, comuna i consensuada”. Afegeix, a més, que “tot aquest projecte té molt bona acollida per part dels alumnes i la comunitat educativa. El feedback que rebem és positiu. Hi ha una valoració contínua. Tinc reunions mensuals amb els directors dels centres i contacte directe amb ells i, per tant, qualsevol proposta es pot també valorar i afegir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa