Diari La Veu del País Valencià
PP i Cs s’uneixen al Senat en contra del model educatiu valencià

El Senat ha aprovat una moció del PP per una àmplia majoria en la Comissió d’Educació i Esport en què es demana al govern espanyol que actue contra dos dels pilars fonamentals del model educatiu del govern del Botànic: el Decret de Plurilingüisme i la supressió d’aules concertades. El grup parlamentari del Partit Popular en la cambra alta ha demanat a l’executiu de Mariano Rajoy que continue vetlant perquè al País Valencià es garantisca “una oferta educativa plural i la llibertat dels pares en l’elecció de l’educació” que volen per als seus fills, d’acord amb els principis constitucionals, atenent a la demanda real i efectiva de pares, mares i tutors legals com a primers responsables que són de l’educació dels seus fills.

La senadora per València, Marta Torrado, ha explicat que la Conselleria d’Educació va publicar, el dimecres 12 d’abril, una correcció d’errors de la ràtio mitjana per municipis necessària per a poder concertar més d’una unitat de Batxillerat, i que, en opinió del PP, en la pràctica, suposa “una nova ofensiva contra aquests col·legis i que no va comptar amb el consens de la comunitat educativa”.

Aquest canvis, segons ha indicat Torrado, han suposat un increment de la ràtio en el 75% dels municipis afectats –116 de 153 centres amb alguna unitat concertada–, que en alguns casos ha arribat als 35 alumnes. La resolució inclou ràtios que superen en diversos casos els 30 alumnes per aula, encara que la més elevada es troba a Gata de Gorgos, on s’ha arribat al nombre de 35 alumnes per unitat amb un increment de 16 alumnes. En aquest punt, la senadora popular ha recordat que “cap administració pot passar per sobre dels pares per a imposar-los un model educatiu. I això està passant a la Comunitat Valenciana”.

No al “xantatge lingüístic”

A més, la moció del PP arreplega una esmena d’addició de Ciutadans per la qual s’insta el govern espanyol a valorar la possibilitat de recórrer davant el TC contra el Decret llei 3/2017, d’1 de setembre, del Consell, perquè s’adopten mesures urgents d’ampliació durant el curs 17-18, dels projectes lingüístics de centre.

En aquest sentit, Torrado ha subratllat que aquest recurs al TC és el final d’un procés que ha començat ja amb l’obertura d’una comissió bilateral entre l’executiu espanyol i la Comunitat Valenciana”. “Si al llarg d’aquest procés es demostra que la Comunitat insisteix a mantindre aquells punts que el PP considera agressions als drets dels valencians, es procedirà al corresponent recurs”, ha afirmat.

Sobre aquest tema, Marta Torrado ha recordat que el PP ja va presentar una moció sobre el “xantatge lingüístic” que va ser aprovada solament amb els vots dels populars. Així mateix, ha traslladat el seu agraïment a Cs per la seua incorporació a la iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa