Diari La Veu del País Valencià
Cas Gürtel, ‘la novena simfonia de la corrupció’
RedactaVeu / Europa Press / València

“Esperem que comencen a cantar Dora Ibars, Paula Sánchez de León, ja ha cantat Luis Bárcenas, possiblement Álvaro Lapuerta, que canten i que canten”, ha indicat el portaveu d’EUPV en la Comissió de Coordinació sobre la compareixença de la delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, i de l’exdirectora general de Promoció Institucional, Dora Ivars, per a explicar les contractacions de la Generalitat.

“Volem que canten tots, que siga un gran cor de veus que ens canten i ens conten com es van malbaratar els diners dels valencians, com es va corrompre l’escalafó polític de l’administració, com va gestionar el Partit Popular, de manera absolutament partidista i absolutament nefasta el pressupost de la Generalitat per a afavorir uns quants amics, sobretot per a finançar-se de manera il·legal i subvertir les regles de la democràcia”.

El mateix portaveu ha manifestat en la seua petició que ha comptat amb el suport de Compromís i del grup socialista, que “necessitem responsabilitats penals i responsabilitats polítiques com les que demanem que se substancien ací “.

Compareixences rebujades pel PP

El PP ha rebutjat les compareixences de la delegada del Govern a la Comunitat, Paula Sánchez de León, per la seua etapa com a secretària autonòmica de Comunicació i de la qual fóra directora general de Promoció Institucional de la Generalitat, Daura Ibars, per a donar explicacions de les contractacions de la Guia de la Comunicació de 2008 i de memòries USB amb Orange Market, empresa de la trama Gürtel.

El diputat del PP Eduardo Ovejero ha justificat la negativa de la seua formació a acceptar la petició de EUPV de compareixences perquè en la seua etapa amb responsabilitats en la Generalitat Valenciana ja van comparèixer en aquesta institució. Per tant, “ara si hi ha denúncies, que acudisquen a la justícia”.

Ovejero ha remarcat que, tant Ibars com Sánchez de León, “van venir com a alts càrrecs i ara si hi ha denúncies, que acudisquen a la justícia”. Però, ha criticat que a l’oposició, el procés legal “no els interessa”, només volen ser “jutge i part”.

Per la seua banda, Ignacio Blanco, ha lamentat que el PP es comporte en les Corts “com un macarra porter de discoteca que no deixa passar a qui no agrade als propietaris del local o puga desbaratar la festa”. Així mateix, ha retrat als populars que acusen a l’oposició de judicializar la política, al indicar “però si no deixa que els responsables polítics vengen, no ens queda més que acudir als tribunals”, ha apuntat.

Blanco ha recordat que en el cas de Ibars, va ser imputada pel ‘cas Gürtel’ i el Consell la va destituir, però després “va ser desimputada i el Consell la va respescar”, després de la qual cosa, al febrer de 2013 “va ser reimputada i va ser redestituida per part del president de la Generalitat, Alberto Fabra, que va pensar que quan la repescaba estava llançant un missatge als imputats: tranquils que amb el PP teniu futur”.

El diputat d’EUPV ha destacat que Dora Ibars davant el jutge va declarar que la contractació amb Orange Market de memòries USB per a regalar i la Guia de la Comunicació de 2008 “es van gestionar durant una reunió celebrada en el despatx de la qual era secretària autonòmica, Paula Sánchez de León”.

Ovejero ha manifestat que des de l’oposició tracten, amb aquestes declaracions i aquestes peticions de compareixença, de “cercar titulars revoltar al carrer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa