Diari La Veu del País Valencià
‘El repte de l’escriptura: dels arxius i les biblioteques al núvol’
Programa

10.00 h. Inauguració: vicerector de Cultura de la Universitat de València i president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

10.15 h. Taula redona. Modera: Albert Hauf (Secció de Documentació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Universitat de València). Agustín Rubio (medievalista): ‘Los archivos y la memoria literaria’. Paco Gimeno (historiador, Universitat de València): ‘En el secret de les biblioteques: Escrutini i aventura’. Josep Enric Rubio (filòleg, Universitat de València): ‘La cuina del filòleg: de la biblioteca a la taula d’estudi. Com es fa una edició crítica’.

11.45 h. Presentació de ‘BITECA. Bibliografia de textos antics catalans, valencians i balears’. Albert Hauf (filòleg, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Universitat de València). Gemma Avenoza (filòloga, Universitat de Barcelona). Lourdes Soriano (filòloga, Universitat de Barcelona). Vicenç Beltran (filòleg, Institut d’Estudis Catalans, Universitat de Roma).

13.15 h. Taula redona. Modera: Ramon Ferrer (president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; historiador, Universitat de València). Jesús Alonso (president de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians, Arxiu de Gandia): ‘La memòria audiovisual i els arxius valencians’. Isaïes Blesa (Arxiu de Xàtiva): ‘Els arxius personals’. Vicent Gil (Arxiu de Vila-real): ‘Digitalització i memòria històrica’.

Comparteix

Icona de pantalla completa