Diari La Veu del País Valencià
Rocafort, ‘el 9 d’Octubre teixim la societat, celebrem la convivència’

Rocafort (l’Horta Nord) celebra, el 9 d’octubre, la continuïtat del poble valencià. Enguany, la localitat compta amb un programa d’actes populars i culturals que recorren el cap de setmana del 7 al 9. Una oferta destinada a tots els públics, impulsada per la participació ciutadana.

Més que el Conqueridor, amb qui compartim l’orgull i l’agraïment per la nostra condició de valencians conscients, com a ciutadans i gestors municipals, el que ens interessa seguir és l’exemplar testimoni que el rei En Jaume ens deixà en el seu testament de juliol del 1276: “Amar i protegir totes les persones i el poble, fer regnar la justícia i vetlar perquè els grans no oprimesquen els menuts”. Açò és una exigència perfectament actual, el fonament fraternal que fa possible l’exercici de la llibertat individual i del desenvolupament col·lectiu.

Cuidar-nos, ajudar-nos mútuament i solidària, per a teixir la nostra pròpia societat amb voluntat ferma i flexibilitat. Tots cabem i tots sumem, al futur del poble de Rocafort i del conjunt del poble valencià. Des de la història compartida, des de la festa i l’alegria viscudes cara a cara, des dels esforços quotidians que aporten vida al veïnat i a l’espai públic en què confluïm. Volem construir el nostre futur de convivència lliure, tolerància i respecte, sobre les bases sòlides del veïnatge. I la data fundacional del Regne de València és una molt bona avinentesa per a fer-nos-en memòria.

Comparteix

Icona de pantalla completa