El consell d’administració de CaixaBank ha acordat aquest divendres traslladar el domicili social de l’entitat de Barcelona a València per a protegir els seus “clients, accionistes i empleats” davant una eventual declaració unilateral d’independència de Catalunya. En concret, el nou domicili social del banc serà el carrer del Pintor Sorolla, 2-4, és a dir, l’edifici històric del Banc de València. Així ho ha indicat la companyia presidida per Jordi Gual a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

La mudança s’aprova gràcies a un decret aprovat pel consell de ministres aquest divendres que faculta els consells d’administració a canviar el domicili social de les seues empreses sense passar per junta d’accionistes. CaixaBank estava obligada per estatuts a consultar els accionistes, però la reforma legislativa impulsada pel Ministeri d’Economia li ha estalviat aquest pas i li ha facilitat un trasllat exprés.

El màxim òrgan de direcció del banc es reunirà “tan prompte com es publique al Butlletí Oficial de l’Estat la modificació de la Llei de Societats de Capital per a adoptar definitivament els acords oportuns”. Aquest fet es produirà aquest dissabte, segons ha explicat el ministre d’Economia, Luis de Guindos, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu espanyol.

Temor a una sagnia de clients

CaixaBank ha tancat la sessió d’aquest divendres amb una caiguda en Borsa del 0,59%, atés que el canvi de seu s’ha conegut quan el selectiu ja estava tancat. Aquest dijous els títols de l’entitat van elevar el seu valor un 4,93%, després que el Sabadell anunciara el seu trasllat de seu social a Alacant. L’entitat ha perdut un 3,72% del seu valor aquesta setmana i tem una sagnia de clients arreu de l’Estat per la incertesa política a Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa