Diari La Veu del País Valencià
L’SGAE crea un programa d’ajudes per a l’escriptura de guions en valencià

El Consell Territorial de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) al País Valencià ha llançat la I Convocatòria d’ajudes a l’escriptura de guions per a curtmetratges de ficció en valencià. A través d’aquesta iniciativa, dirigida a tots els autors socis de la SGAE, es pretén donar suport i enfortir el sector professional de l’audiovisual valencià. En eixa línia, aquesta convocatòria desitja fomentar l’ús del valencià, però també incentivar la participació de les dones creadores vinculades al mitjà audiovisual.

“Dins de les nostres possibilitats, desitgem promoure l’escriptura de guions per a curtmetratges en valencià, ja que, en l’àmbit de l’audiovisual, probablement és aquest el sector menys atés”, explica el guionista Rodolf Sirera, qui, al costat del compositor Enric Murillo, representa els creadors audiovisuals en el Consell Territorial valencià de l’SGAE. I afegeix: “Ens agradaria ajudar a normalitzar el procés d’escriptura de guions en valencià, és a dir, incentivar el fet de pensar i escriure per al format audiovisual directament en aquesta llengua, més enllà de les traduccions al valencià”.

Aquest programa d’ajudes, a més a més, es dirigeix específicament a creacions de ficció d’entre 3 i 20 minuts de durada. “El curtmetratge és un excel·lent format per a l’aprenentatge. Amb recursos molt limitats, permet foguejar-se als cineastes, experimentar, agafar ofici, desenvolupar les seues idees… El curtmetratge és un exercici de síntesi perfecte”, diu Sirera.

El termini per a la presentació de projectes es mantindrà obert fins al dijous 23 de novembre. Una comissió integrada pels dos representants del Col·legi Audiovisual del Consell Territorial de la SGAE i dos professionals del sector de reconegut prestigi, sota la presidència de Pep Llopis (president del CT valencià), triarà un màxim de tres projectes que, en funció de les seues característiques i segons el criteri de la comissió, podran rebre una ajuda de fins a 1.200 euros. Els projectes seleccionats es donaran a conéixer el desembre de 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa