Diari La Veu del País Valencià
Sanitat i Diputació inverteixen 2,58 milions en centres de salut de 20 municipis

La Conselleria de Sanitat i la Diputació de València invertiran 2,58 milions d’euros en actuacions de millora dels centres de salut dels cinc departaments de València i àrea metropolitana, amb incidència en els municipis de l’Horta i el Camp de Morvedre. En total, 113 actuacions per a millorar les instal·lacions sanitàries d’una vintena de municipis valencians.

Les actuacions, presentades aquest passat divendres a l’Hospital General de València, es realitzaran als departaments de Salut de la Fe, Doctor Peset, Clínic-Malvarrosa, Sagunt i Hospital General. La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha assegurat que aquesta inversió conjunta entre Diputació i Conselleria “és solament el principi”, segons ha informat la corporació en un comunicat.

Berenguer ha estat acompanyada en la presentació pel gerent del centre hospitalari, Enrique Ortega, i pels caps dels departaments de Salut de Sagunt, José Luis Chover, i La Fe, Mónica Almiñana, així com pels directors d’Atenció Primària dels departaments del Clínic-Malvarrosa, Ana Sanmartín, i del Doctor Peset, Dantés Tórtola.

Dels 4,7 milions d’euros destinats als centres de salut de la demarcació de València, la Diputació aporta 3,5 milions, que, sumats als 1,27 milions de la Conselleria, permetran escometre 200 actuacions en municipis de totes les comarques, com les que es duran a terme en els 20 municipis de l’Horta, incloent-hi centres de la capital.

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, per la seua banda, ha presentat aquesta setmana junt amb el president de la Diputació el Pla de Millora de Centres de Salut i tots dos han coincidit en la idea de “dignificar l’atenció sanitària en els municipis valencians”.

Major comoditat i eficiència

Entre les actuacions als centres de salut del departament destaquen la pintura en parets i sostres de diferents centres, la millora de l’eficiència energètica en els sistemes d’enllumenat, la renovació dels sistemes de climatització, la instal·lació de detectors d’incendis amb polsadors en els centres, la creació de noves consultes i la renovació de l’instrumental sanitari.

Segons han explicat ambdues institucions, gràcies a aquesta injecció econòmica els centres sanitaris d’Atenció Primària podran renovar els aparells mèdics, disposar de nous equips de climatització, reparar goteres, adquirir mobiliari, pintar façanes, adequar consultes, millorar la il·luminació o substituir calderes, entre altres millores.

Comparteix

Icona de pantalla completa