Intersindical Valenciana lamenta que el País Valencià lidere tots el rànquings negatius

Cal intensificar les mobilitzacions fins aconseguir que canvien les polítiques dels governs de Madrid i València
30 desembre 2012 01:00h
RedactaVeu /València

Les polítiques desevolupades pel govern espanyol, i la seua delegació valenciana, el consell de la Generalitat Valenciana, han afectat molt negativament tots els sectors socials.

Les dades de l'atur al País Valencià en són un bon exemple: 574.939 persones estan inscrites a les oficines del SERVEF a novembre de 2012. Un total de 42.009 més que en la mateixa data del 2011. Mentre a l'estat espanyol la taxa de destrucció d'ocupació s'ha situat en el 4,5%, al País Valencià ha estat del 7,08%. La destrucció d'ocupació en el sector privat i en el sector públic és una de les característiques més negatives del 2012.

Durant el 2012 s'ha aprovat una reforma laboral que ha abaratit l'acomiadament i ha desregularitzat la negociació col·lectiva deixant les relacions laborals a l'arbitri dels empresaris. A aquesta reforma laboral cal afegir: la política de reducció salarial i la pèrdua de poder adquisitiu del conjunt de les treballadores i treballadors, especialment a les persones aturades, pensionistes i empleades públiques.

Al País València, liderem tots els ràquings negatius: atur, desnonaments, abandonament escolar, corrupció, dèficit fiscal, endeutament, balafiament dels recursos públics, pèrdua del sistema financer propi (Bancaixa, CAM i Banc València)...

A més, tenim les finances intervingudes per l'estat espanyol per la gestió dels succesius governs de la Generalitat (Zaplana, Olivas, Camps i Fabra) des de fa 17 anys. Un govern submís a Madrid. Un govern incapaç de plantar cara per exigir un finançament que acabe l'espoli fiscal que patim. Un govern obedient per aplicar les mesures antisocials i antivalencianes imposades pel govern espanyol.

Finalment, Intersindical Valenciana veu amb esperança la resposta ciutadana davant les agressions patides. A més, considera que, en 2013, caldrà intensificar les mobilitzacions fins aconseguir que canvien les polítiques dels governs de Madrid i València per unes altres que beneficien al conjunt de la població.

next