Diari La Veu del País Valencià
La web naranjasyfrutas.com permet als agricultors vendre directament a Europa
Europa Press / València

Segons ha informat l’empresa, a través d’aquesta fórmula l’agricultor eludeix la participació d’intermediaris i corredors en la negociació de la venda de la seua collita en negociar directament amb el comerç majorista, la qual cosa li permet obtenir un marge de beneficis “superior al que proporcionen les fórmules clàssiques que imperen en la citricultura”.

El projecte es troba encara en fase incipient, però els primers productors que han apostat per aquest nou sistema d’exportació directa han aconseguit cotitzacions per a les seues taronges i mandarines que se situen entre un 20 i un 40 per cent per sobre dels preus que s’estan pagant.

La nova pestanya “agricultor exportador” permet als productors interessats a participar en aquest nou procediment de comercialització anunciar les seues collites amb un cost de 60 euros a l’any per varietat.

Amb l’objecte de facilitar al màxim aquest tipus d’operacions de compravenda, aquest portal també posa a la disposició dels agricultors un magatzem col·laborador que s’encarregaria de confeccionar-li la fruita a fi de poder servir-la al comerç majorista d’acord amb les necessitats que plantege i complint els requisits de qualitat més exigents, per la qual cosa s’efectuarà una selecció i una revisió prèvia.

1.400 agricultors ofereixen 216.000 tones de fruites

El portal naranjasyfrutas.com va ser creat a mitjan 2012 per Juan José Bas amb la col·laboració de les organitzacions agràries i amb la intenció de facilitar un contacte directe entre els agricultors i els operadors comercials -tant nacionals com estrangers- per a millorar el nivell de preus que perceben els productors. Des de llavors, “els resultats estan sent molt positius”, han indicat des de l’empresa.

Actualment ja s’anuncien en aquest portal més de 1.400 agricultors que ofereixen en el seu conjunt 216.000 tones de fruita, el 90 per cent de les quals corresponen a cítrics i la resta a altres productes com kiwis, pruneres, cireres, magranes, albercocs, alvocats, peres, pomes i paraguaians que també s’estan introduint a poc a poc.

Durant l’últim any la web ha millorat de forma molt sensible el nombre de vistes realitzades per empreses estrangeres gràcies a que està també disponible en francès i anglès.

Comparteix

Icona de pantalla completa