Diari La Veu del País Valencià
Corts Valencianes, dos mesos de vacances

RedactaVeu / València

En aquest ple, en el qual no hi haurà sessió de control ni a Fabra ni als consellers, se substanciarà el jurament de la nova diputada del PP, Enma Iranzo, en substitució de Rubén Ibáñez, nomenat secretari autonòmic de Sanitat. Així mateix, es triarà Ricardo Enrique Sancho com a magistrat al Tribunal Constitucional.

També s’abordarà la reforma per a rebaixar el nombre de membres del Comitè Econòmic i Social (CES) i del Consell Jurídic Consultiu (CJC) i el debat d’un impost a superfícies comercials. Així mateix, es debatrà la proposta de grup popular perquè el Parlament valencià demane al Congrés dels Diputats la retirada de la reforma de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA), que demanava que les inversions que efectua l’Estat s’inspiren “en el principi de solidaritat i equitat”.

El grup popular considera que aquesta reforma resulta ara “innecessària”, atès que en aquests moments s’estan celebrant reunions en el si del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del Ministeri d’Hisenda per a les quals s’estudia un nou model de finançament de les comunitats autònomes “inspirat en criteris de solidaritat i equitat, que garantisca els serveis bàsics de les polítiques socials de totes les comunitats i que al seu torn prevalga a les persones atenent a les respectives poblacions”.

D’altra banda, en el ple, que començarà dimecres que ve a les 10.30 hores, els grups de l’oposició defensaran peticions de comissions de recerca sobre la targeta sanitària, l’accident del metro, el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), la Fundació Aigua i Progrés, el procés de externalització de la sanitat i de la V Trobada Mundial de les Famílies.

El calendari parlamentari fins a juny contempla deu plens, la qual cosa suposa dos menys que en el mateix període de sessions de 2013. En concret, després de l’únic ple per al mes de febrer que se celebrarà dimecres que ve i dijous, hi haurà dos cada mes fins a juny, i es deixa oberta la possibilitat d’un últim ‘ple granera’ sense determinar a la fi de juny o principis de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa