Diari La Veu del País Valencià
El pla Edificant de construcció d’escoles aspira a acabar amb els barracons a principis de la propera legislatura

Els ajuntaments que vulguen que es reforme o es construïsca un centre d’educació a la seua localitat podran sol·licitar-ho directament a la Conselleria d’Educació a través del pla Edificant, presentat aquest matí al Palau de la Generalitat. El programa aspira a construir 200 escoles i la reforma de 500 més, amb una inversió total de 700 milions d’euros.

Segons ha explicat el conseller Vicent Marzà, el pla vol agilitar aquestes obres deixant en mans dels consistoris la seua execució, però sense que hagen d’avançar els diners, que seran aportats directament per la Generalitat. La conselleria d’Educació avaluarà la urgència i la prioritat de cada projecte i hi assignarà un pressupost.

De fet, la Conselleria ja té fet el diagnòstic de les necessitats de reforma i construcció de nous centres educatius públics. El pla Edificant està adreçat expressament a reduir els tràmits administratius i posar en mans dels ajuntaments tota la tramitació urbanística i la gestió de les obres.

Vicent Marzà ha matisat, però, que la Conselleria continuarà executant el seu pla de millora i construcció d’escoles, xifrat en 1.300, i que els ajuntaments que renuncien a participar en aquest nou pla no patiran cap conseqüència. El conseller ha reiterat l’objectiu d’acabar amb les aules provisionals, els anomenats barracons, durant la propera legislatura. En concret, ha detallat que preveu que totes les obres de substitució de barracons per edificis estiguen en marxa abans del maig del 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa