El documental dedicat a Renau inicia el rodatge amb filmacions a Ciutat Vella, el Cabanyal i Berlín

Eva Vizcarra i Rafael Casañ són els directors de la pel·lícula 'L'art en perill', dedicada al cartellista, artista i editor valencià
/ València
16 octubre 2017 01:00h
Ciutat Vella i el Cabanyal, a València, i Berlín, a Alemanya, són algunes de les localitzacions on s\'està rodant la pel·lícula dedicada a Renau.

El rodatge de L'art en perill, el documental dedicat al fotomuntador, cartellista, artista i editor valencià Josep Renau, qui a causa de les seues idees polítiques i el seu suport a la II República va haver d'emigrar a Berlín, ha començat ja amb filmacions en diverses localitzacions del centre de València, en el barri del Cabanyal, on va viure l'artista, i en la capital alemanya.

Eva Vizcarra i Rafael Casañ dirigeixen aquest treball dedicat a qui va ser una "figura crucial" en la introducció de les avantguardes artístiques a l'Estat i en la tasca de destacar la importància social del cartell. Va ser també un personatge que "mai va abandonar el seu compromís polític", segons ha informat la productora Endora en un comunicat.

El treball, amb el finançament privat de Intertronic, compta amb la participació de l'Institut Valencià de la Cultura i TVE i s'està negociant la participació d'À Punt en el projecte.

La productora ha sumat diversos èxits al llarg de la seua trajectòria com el Delfín de Oro en els premis Cannes Corporate Media&TV Awards i la Medalla del Bronce en el New York Festivals pel documental L'arquitecte de Nova York, dedicat a la figura del valencià Guastavino.

next