Diari La Veu del País Valencià
Ja són 13 les persones detingudes per les agressions de la manifestació ultra del 9 d’Octubre

Agents de la Policia han detingut en les últimes hores una nova persona per la seua presumpta relació amb els actes violents protagonitzats per grups d’extrema dreta el passat 9 d’Octubre a València, segons ha informat aquest dijous el delegat del govern espanyol Juan Carlos Moragues. Aquest detingut se suma a les altres cinc detencions comunicades al llarg d’aquest dimarts i a les quatre registrades entre dimecres i divendres de la passada setmana.

“L’Estat de Dret, el conjunt de les normes que regeixen la convivència, funciona, com ho demostren les 13 persones detingudes arran dels incidents del 9 d’Octubre”, ha manifestat Moragues, qui ha concretat que la Policia treballa “coordinada” amb Fiscalia, on hi ha oberta una investigació d’ofici.

La Policia, ha afegit el delegat, ha elaborat unes diligències, uns informes detallats, procedeix a les detencions i cada actuació es remet a la Fiscalia, que és qui fa un expedient amb tots els fets. “Després veurà si hi ha delicte i si dóna trasllat al jutjat corresponent per a determinar si hi ha responsabilitat penal”, ha assenyalat.

Com ha explicat Moragues, la Fiscalia de València va obrir d’ofici una investigació per aquests incidents, que van protagonitzar participants en una manifestació no autoritzada el 9 d’Octubre. Per la seua banda, el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, va remetre la passada setmana un informe al ministeri públic amb les primeres investigacions de la Policia i les identificacions realitzades.

Paral·lelament, la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar en Fiscalia una denúncia perquè s’investigaren aquests atacs, que atribueixen a “integrants” del grup ultra Yomus, seguidors del València Club de Futbol.

Per la seua banda, Moviment contra la Intolerància també ha denunciat davant la Fiscalia de delictes d’odi de València aquestes agressions en considerar que poden ser constitutives d’un delicte d’odi per motius ideològics, castigat amb una pena de presó d’un a quatre anys; de lesions, penat de tres mesos a tres anys de presó; d’associació il·lícita; així com d’un altre per impedir el legítim exercici de la llibertat de manifestació, penat de dos a tres anys si es realitza amb violència.

Comparteix

Icona de pantalla completa