Diari La Veu del País Valencià
El Consell ‘abandona’ molts immigrants que no inclou en el Programa de Salut
RedactaVeu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha sol·licitat la compareixença del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, en Les Corts, perquè explique per què el Programa Valencià de Protecció de la Salut, el qual es va anunciar l’estiu passat com a solució per a les persones immigrants en situació irregular que no tenen assistència sanitària, no s’està aplicant com cal i no està arribant a milers d’immigrants que encara continuen fora del sistema sanitari. “Al remat, el que hem de concloure és que aquell anunci va ser mera propaganda i que el que queda és que els immigrants sense papers estan absolutament abandonats”.

Albiol recrimina al Consell que no s’haja informat d’aquest programa. “Moltes persones continuen patint l’apartheid sanitari perquè ni tan sols saben que aquest programa existeix i per tant no l’han sol·licitat”. La parlamentària recorda que l’Observatori del Dret a la Salut valencià (ODUSALUD) ja ha denunciat també que milers de persones estan quedant-se sense assistència sanitària per aquesta deficient aplicació del programa.

“Ja és hora que el conseller Llombart done explicacions al respecte. Perquè és més que evident que l’apartheid sanitari continua donant-se al País Valencià i el Consell sembla que no té cap intenció de fer-lo desapareix”, recrimina Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa