Diari La Veu del País Valencià
Adaptaempleo.es, una web que promociona l’ocupació a persones amb discapacitat
Europa Press / València

Mitjançant un assessor interactiu, el portal assessora els usuaris en aspectes relacionats amb l’adaptació de llocs de treball segons els diferents perfils de discapacitat, o recomanacions ergonòmiques, informació per a la selecció de llocs o de candidats.

Per a açò, disposa de tutorials i recursos que poden ser “d’utilitat” per a les persones amb discapacitat, empreses, tècnics d’intermediació laboral i de recursos humans, així com materials de referència, normativa i legislació o pàgines web. A més, inclou un apartat on es poden veure exemples dels llocs de treballs més freqüents en el sector i consultar les bones pràctiques.

La plataforma també disposa d’una àrea privada (per a empreses i demandants d’ocupació) que assessora, d’una banda, les persones amb discapacitat per a trobar treball en el sector comerç-alimentació (possibles llocs a ser ocupats, adaptacions i ajustos necessaris segons el perfil de capacitats de la persona).

D’altra banda, assessora les empreses del sector per a emprar persones amb discapacitat i proveeix informació dels llocs de treball tipus del sector que poden ser ocupats per persones amb discapacitat, adaptacions segons lloc i perfil de discapacitat.

L’objectiu d’ambdues entitats (IBV i AECEMCO) és que siga una “eina útil” per a tècnics de Recursos Humans, d’intermediació laboral i per a “qualsevol entitat o persona, de tal manera que es puguen trobar vies per a ampliar la seua acció a altres sectors productius”.

Amb açò, es pretén crear una comunitat d’usuaris “on empreses i persones amb discapacitat intercanvien experiències d’integració, òbriguen grups de discussió i opinió, entre d’altres, per a crear relacions fructíferes per a tots dos agents”.

Adaptaempleo és fruit de l’execució d’un projecte del Pla Avanza del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, en el qual col·laboren ambdues entitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa