La Diputació dóna llum verda a la rehabilitació del paratge de Bonaigua de Rocafort

/ Rocafort
18 octubre 2017 01:00h
Des de l\'ajuntament de Rocafort es busca la posada en valor d\'aquest espai que estava en desús

L'Ajuntament de Rocafort ha formalitzat aquesta setmana el conveni amb la Diputació de València que permetrà invertir 60.000 euros, un 20% a càrrec de l'Ajuntament, en la zona verda de Bonaigua. Després del reconeixement, per part del departament de medi ambient de la Diputació, de Bonaigua com a Espai Forestal Degradat en desembre del 2016, l'Ajuntament va encarregar un projecte d'intervenció i va presentar la corresponent memòria valorada.

En aquest projecte es recull que la rehabilitació de la zona ha de respectar el seu tradicional caràcter ambiental i cultural i realçar el paisatge d'una manera amable. El que es pretén és aprofitar la morfologia i les restes de l'antiga pedrera per a traçar itineraris de passeig, així com plantar vegetació que dote d'ombra la zona de jocs i de pícnic. També es vol fer que aquest lloc d'esplai i de reunió, que és el límit amb el terreny urbanitzat, siga més accessible per als vianants tant des del costat de la muntanya com des de la carretera i crear zones de pas que conviden a aprofitar-lo.

Ara, una vegada acceptada aquesta memòria sobre el projecte d'intervenció, el pas següent és signar el conveni i la Diputació impulsarà les actuacions d'adaptació de l'espai natural amb la finalitat de facilitar un ús cívic sostenible per a la població. Així s'aconseguirà un gran parc verd al nord de Rocafort per a tota la població. El regidor de Medi Ambient, Eduard Corneig, explica que"“volem donar-li a aquest espai la protecció i el protagonisme que es mereix perquè la gent de Rocafort i dels voltants el puga gaudir. No és tan fàcil trobar una zona amb les característiques de Bonaigua, tan a prop de nuclis de població, i amb aquestes accions volem donar-li el valor que mereix". "També volem transmetre aquest valor a la ciutadania perquè facen seu aquest paratge i es relacionen amb el seu entorn mitjançant una consciència positiva. Creiem en la recuperació d'espais", conclou Corneig.

En l'últim any, rescatar Bonaigua com a espai central d'esbarjo sostenible ha sigut, per a Rocafort, un objectiu principal. S'han dut a terme altres iniciatives relacionades com l'exhibició d'aus nocturnes 'Nocturnia'. Així mateix, també s'ha demanat a la Conselleria el reconeixement com a Paratge Natural Local del conjunt que formen Bonaigua i la Pineda de les Pedreres, en aquest cas en coordinació amb la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de València.

next