Diari La Veu del País Valencià
Assekes, classificats a les semifinals del 6è Rock Penat celebrades a la Jana
RedactaVeu / La Jana

La població de la Jana va acollir la passada nit del dissabte 15 de febrer les semifinals del concurs de música en valencià Rock Penat, on es van enfrontar tres grups: Contracop (Càlig), Mai Mai (València) i Assekes (Benifaió). Després d’una intensa nit de rock de diferents estils, es van classificar per a la final els benifaironers d’Assekes, amb una proposta eclèctica que combina ska-reggae combatiu i dinàmic amb punk i rock. Ara, els sis integrants d’Assekes es veuran les cares a la final de Vila-real, que tindrà lloc el 14 de març, amb els vencedors de les altres eliminatòries, EsiR i Indezents, classificats respectivament a les semifinals de Betxí i Benicàssim.

La classificació per a la final es va fer mitjançant els vots del públic assistent i del jurat, que en aquest cas va estar composat per Àlex Vilanova, representant local del Bloc, Salva Alfonso, redactor en cap de la revista digital Sons de Xaloc, i Jordi Sugranyes, periodista musical de Stock de So TV. Els premis per al grup que guanye la final de Vila-real del 14 de març són 1000€ en metàl·lic o una gravació als estudis Metrònom de Castelló, a més de la participació als següents concerts i festivals: XIV edició del Block Rock, festival del 9 d’Octubre com a teloners del cap de cartell, manifestació del 25 d’Abril a València i festival Jovestiu 2014.

El Rock Penat és un projecte organitzat pel Bloc Jove, que va començar a Vila-real el 2009, amb l’objectiu de promoure l’ús de la llengua en els grups musicals joves de la localitat. L’èxit de la iniciativa va ser tal que va fer que es plantegés estendre-la a les comarques del nord del País Valencià. El concurs queda obert a la participació de qualsevol grup o solista del territori on compartim llengua i cultura i el repertori dels concursants ha d’incloure necessàriament, com a mínim, dues cançons en valencià.

Com que un dels objectius del concurs és fomentar l’ús del valencià entre el jovent a través dels grups, almenys el 50% de les formacions han d’estar integrades per persones amb una edat igual o inferior a 30 anys. Comptant les sis edicions de Rock Penat fetes fins al moment, han concursat més de trenta grups i solistes, i entre els guanyadors anteriors es troben noms com Tirant lo Rock o Skandinat. Actualment, el Rock Penat continua sent organitzat pel Bloc Jove, però també compta amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, Sons de Xaloc i Alma Custom Drum.

Comparteix

Icona de pantalla completa