Diari La Veu del País Valencià
L’Advocacia de la Generalitat presenta la denúncia contra els ultres que van assetjar Mónica Oltra

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va informar aquest dijous que havia instat l’Advocacia a denunciar davant la Fiscalia els delictes d’odi i alteració de l’ordre públic contra la vicepresidenta Mónica Oltra, que dimecres a la nit va ser assetjada a casa seua per un grup d’extrema dreta. Puig va fer aquest anunci durant la seua intervenció a la sessió de control a les Corts Valencianes. “No consentirem episodis com els del 9 d’Octubre ni el que va patir ahir Mónica Oltra davant de casa seua. No permetrem que un grup de feixistes posen en perill la llibertat, la democràcia i l’autogovern. No representen ningú i no seran protagonistes del futur de la nostra societat”, va dir Puig.

Aquest divendres, però, els serveis jurídics de la Generalitat ja han presentat la denúncia on es relaten els fets esdevinguts davant el domicili de la vicepresidenta però també s’apunta que aquests no són uns fets aïllats, ja que el 9 d’Octubre a la ciutat de València es van donar situacions “similars”, recull el text, que van conduir la Fiscalia a obrir diligències. La denúncia recorda que els participants en l’assetjament a Mónica Oltra, en alguns casos, no van ocultar la seua identitat davant les càmeres i van rememorar “amb to jocós la concentració d’España 2000 del passat 26 de setembre davant d’El Micalet”. Un grup que està liderat per José Luís Roberto, apunta la denúncia.

Durant la seua intervenció, el president valencià va reafirmar “els valors de la convivència” i va manifestar que la societat valenciana és una societat “de persones lliures, respectuoses i esperançades en un projecte comú”.

Moments abans d’iniciar-se el ple de les Corts Valencianes, el president de la cambra, Enric Morera, va assenyalar que el parlament no accepta “amenaces de cap mena als nostres diputats” i va mostrar la seua solidaritat amb Mónica Oltra. Tots els grups van condemnar l’assetjament patit per la vicepresidenta del Consell i el PP va voler recordar “l’escarni” partit per Rita Barberá, González Pons, Francisco Camps i l’exvicepresident José Ciscar durant la passada legislatura. En aquest sentit, la síndica del PP Isabel Bonig també va recordar aquests escarnis i va manifestar: “Tot s’ha de condemnar i perseguir”.

Oltra denunciarà els fets

En declaracions als mitjans, la vicepresidenta Mónica Oltra va assenyalar aquest dijous que denunciarà l’assetjament patit i va vincular l’acció al “feixisme”. Oltra va afegir que denunciarà els fets perquè “són accions que no es poden tolerar”. “Cal posar-hi fre perquè ahir van venir a per mi però demà poden anar a per qualsevol”.

De moment, però, aquest divendres l’Advocacia de la Generalitat apunta que l’escarni a Oltra pot constituir un delicte d’assetjament recollit en l’article 172 del Codi Penal i qualsevol altre que puga derivar de la investigació, com ara delicte d’odi o desordre públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa