Diari La Veu del País Valencià
Hola sóc dona ‘i vinc a registrar la propietat del meu cos’
RedactaVeu / València

La Coordinadora pel Dret a Decidir de València ha convocat per a hui dimarts, 18 de febrer, a les 16 h. en el Registre de Béns Mobles-Registre Mercantil de València, situat a la Gran Via Gran Via Marquès del Túria 57, una acció col·lectiva contra l’avantprojecte de la Llei de l’Avortament, segons han anunciat fonts de CCOO PV.

La citada Coordinadora ha convocat totes les dones que vulguen participar “a fer visible la seua indignació” sobre l’Avantprojecte de Llei de l’Avortament en particular i sobre la necessitat de “reconquerir el poder sobre el nostre cos en general sumant-se a aquesta proposta d’acció col·lectiva”.

Per a participar en l’acció col·lectiva les interessades hauran d’imprimir i emplenar l’imprès oficial que facilità l’entitat convocant, presentar-se demà dimarts a les 16 h. en el Registre de Béns Mobles-Registre Mercantil de València i sumar-se a la cua de dones que estiga allí. Finalment, i davant preguntes, cal respondre de la manera “més natural” anunciant que “vinc a registrar la propietat del meu propi cos” i, finalment, mostrar l’imprès emplenat.

Segons la Coordinadora convocant, “a les dificultats per a construir lliurement la nostra identitat i el nostre cos” se suma un avantprojecte de Llei de l’Avortament presentat pel ministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón “que pretén limitar la capacitat per a prendre decisions pel que fa a la maternitat i la nostra pròpia moral”.

“El meu cos és meu”

Així, continua el comunicat, en diverses ciutats de l’Estat s’ha fet visible aquest conflicte d’autoritat sobre el cos de la dona amb aquesta acció simbòlica en la qual un grup de dones acudeixen al Registre de la Propietat dels Ajuntaments de diverses ciutats, per a registrar el dret a la possessió i lliure ús del seu propi cos. Amb l’imprès oficial de béns mobles i fartes que altres decidisquen per elles, “pretenen legalitzar i deixar constància que el seu cos és seu i ningú ha d’impedir ni condicionar la seua presa de decisions”.

Segons explica la Coordinadora pel Dret a Decidir de València en el mateix comunicat, el cos, eix central del discurs feminista, “és un territori de necessària reconquesta per part de les dones. Durant segles, el cos femení ha sigut representat i modelat per i per a la mirada masculina, convertit en mercaderia o considerat tabú, sotmès a estereotips impossibles, agredit, violat, manipulat, tractat com a objecte i reclam, vexat i depreciat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa