Diari La Veu del País Valencià
El Consell inicia una campanya ‘per a vendre les bondats de la incineració’
RedactaVeu / València

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha demanat la compareixença de la consellera Isabel Bonig en Les Corts, “perquè ens explique com pot ser que hagen posat en marxa una campanya publicitària en els mitjans de comunicació per a vendre les bondats de la incineració, encara que ni tan sols tenen clar com desenvoluparan aquesta pràctica en la seua política de gestió de residus, i el que és més important, no tenen garanties ni mediambientals ni d’afecció a la salut”. Esquerra Unida preguntarà en Les Corts, a més, sobre el cost econòmic d’aquesta campanya.

El parlamentari acusa el Consell de “transmetre una idea enganyosa als valencians i valencianes sobre la incineració de residus, i ens duu a pensar que els seus interessos romanen en omplir les butxaques de qui fa negoci amb la política de residus”, critica Torró. “Bonig pretén resoldre el fracàs del Pla Integral de Residus actual amb la incineració com a panacea, encara que aquesta pot suposar problemes ambientals greus, difícils de controlar, especialment en la salut de les persones”.

Per a Esquerra Unida “és injustificable la posada en marxa d’aquesta campanya que ha costat diners de les arques públiques. El Consell hauria d’estar movent-se en altre plànol, el de crear consciència sobre la reutilització, el reciclatge, i el consum responsable, i tanmateix fa tot el contrari”, apunta Torró.

El parlamentari subratlla la necessitat “d’una nova política de residus que prime fonamentalment la reducció de la producció i la proximitat en el tractament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa