El portaveu del govern català assegura que no està "sobre la taula" convocar eleccions

Jordi Turull qualifica la decisió de Rajoy d'aplicar el 155 de "colp d'estat"
/ València
22 octubre 2017 01:00h

El portaveu del govern català, Jordi Turull, ha titllat de "colp d'estat en tota regla contra les institucions catalanes" les mesures de l'article 155 de la Constitució anunciades aquest dissabte pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

En dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1, Turull ha explicat que l'executiu català actua amb dos objectius: "la defensa de les institucions catalanes democràticament escollides i la culminació del mandat de l'1 d'octubre", i ha remarcat que s'entra en una "setmana de decisions" que s'ha de prendre amb la "màxima unitat", "efectivitat" i "serenor".

Sobre la hipòtesi d'una convocatòria electoral, el portaveu del Govern ha assegurat a Rac 1 que "en aquests moments no estan sobre la taula". "Hem de prendre decisions i actuar en conseqüència", ha afirmat Turull, que ha dit que el govern espanyol "vol aniquilar" les institucions catalanes. Turull ha emplaçat a defensar-les i també a culminar el mandat de l'1 d'octubre.

El conseller ha recordat que s'ha d'actuar "amb el cap i el cor, no amb l'estómac". Turull també ha explicat que està estudiant jurídicament l'execució de l'article 155 "per a denunciar fins a quin punt el govern espanyol ha anat al marge de la llei". En aquest sentit ha posat de manifest la "perversió" de l'executiu de Rajoy, que "s'ha situat fora de la llei" quan "són ells qui sempre parlen de retornar a la llei".

next