El País Valencià aconsegueix el 73% d'ocupació hotelera durant el mes de setembre

De gener a setembre, el territori valencià ha acumulat 23,37 milions de pernoctacions, la qual cosa suposa un increment del 2,2% respecte al 2016
/ València
23 octubre 2017 01:00h

El País Valencià ha aconseguit ocupar més del 73% de les seues places hoteleres en el mes de setembre i s'ha arribat a situar com a tercera destinació estatal amb major grau d'ocupació registrada en els seus hotels després de les Illes Balears i Canàries. Aquest alt grau d'ocupació hotelera durant el passat mes, que suposa una pujada de més de 7 punts pel que fa a setembre del 2016, ha sigut impulsat en part pel creixement de la demanda estrangera, el nombre de la qual al territori valencià va augmentar un 9,4%. Pel que fa a les pernoctacions, també van augmentar en un 7,1% interannual.

Així es desprén de l'informe elaborat pel Servei de Planificació i Estratègia Turística de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) a partir de dades difoses aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) sobre la Conjuntura Turística Hotelera de Setembre de 2017. De la mateixa enquesta es desprén que el nombre de viatgers, tant estatals com internacionals, en els hotels valencians ha augmentat al setembre un 3%, amb un total de 857.579 viatgers registrats, i el nombre de pernoctacions supera els 3,12 milions, un 7,1% més interannual.

Segons el parer del secretari autonòmic de l'AVT, Francesc Colomer, aquests resultats "no són mèrit del treball dels poders públics, sinó del sector turístic, i en concret del professional hoteler, que ha sabut respondre a la crisi i donar la cara". D'aquesta manera, Colomer ha volgut reconéixer oficialment el protagonisme del sector turístic, el que "veritablement ens està ajudant a recollir aquest creixement". Així i tot, el responsable de Turisme s'ha mostrat "prudent", ja que l'objectiu és "estar oberts tot l'any i que els bons resultats s'aconseguisquen de gener a desembre".

Per a Colomer, "que setembre funcione tan bé significa que la lluita contra la estacionalidad l'anem guanyant a poc a poc entre tots" i ha recordat que l'objectiu prioritari de l'Agència Valenciana del Turisme és "incrementar la rendibilitat i desestacionalitzar".

Resultats de gener a setembre

Pel que fa a les dades de l'acumulat durant els primers nou mesos de l'any, els resultats de l'Enquesta d'Ocupació Hotelera de l'INE mostren que els hotels del País Valencià van registrar més de 23,37 milions de pernoctacions, un 2,2% més que en el mateix període de 2016. Per la seua banda, el nombre de viatgers, que frega els 7 milions, augmenta un 4,7%.

Durant aquest període, de gener a setembre, destaca la pujada del 9,4% interannual de la demanda estrangera, que supera ja els 10,8 milions de pernoctacions.

next