Diari La Veu del País Valencià
Agricultura i l’Ajuntament de València engeguen un programa pilot per a aprofitar la palla de l’arròs

L’Ajuntament de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural han signat hui un acord de col·laboració per a engegar un programa pilot que permetrà produir adob natural gràcies a la fermentació de la palla de l’arròs i de les restes orgàniques de Mercavalència. Aquest abonament podrà ser utilitzat en l’activitat agrària i en la cura i manteniment de jardins i zones verdes. La iniciativa té com a objectiu “implantar un sistema d’economia circular” que aprofite la palla de l’arròs que es genera als arrossars del terme municipal de València i les restes orgàniques de Mercavalència, sota l’assistència tècnica dels tècnics de la Conselleria.

El conveni ha sigut subscrit aquest dimarts per la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València i vicepresidenta del Consell Agrari Municipal, Consol Castillo; l’edil de Comerç i president de Mercats Centrals de Proveïment de València (Mercavalència), Carlos Galiana, i la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Elena Cebrián.

La Conselleria aportarà la direcció tècnica del procés mitjançant els seus especialistes i científics i els recursos propis, mitjans materials, personals, metodologies i coneixements científics i tècnics necessaris per a l’assoliment de l’objectiu.

El Consell Agrari Municipal de València, juntament amb la maquinària de la qual disposa i en coordinació amb els agricultors arrossers, empacarà i traslladarà les bales de palla d’arròs a les parcel·les i solars que estaran a disposició i procedirà a la mescla amb els materials orgànics de Mercavalència sota les directrius fixades pels tècnics de la Conselleria. A més, serà l’encarregat de procedir a la seua utilització o distribució.

Per la seua banda, Mercavalència condicionarà en les seues parcel·les i solars la zona destinada al treball de les restes orgàniques que vaja acumulant en les seues instal·lacions, seguint també les directrius dels tècnics.

Comparteix

Icona de pantalla completa