Diari La Veu del País Valencià
EUPV s’oposa a signar un manifest conjunt amb el PP sobre el 8 de març
RedactaVeu / València

La diputada provincial d’Esquerra Unida en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha anunciat que no signarà cap manifest conjunt amb el PP amb motiu del dia 8 de Març. “Si ho férem, seria un exercici inassumible de cinisme, màxim quan en l’últim ple vam haver de sentir el president de la Diputació de València comparant el nostre dret fonamental a decidir sobre la nostra maternitat i els nostres cossos amb el dret a anar als bous a Catalunya”, lamenta. Esquerra Unida proposarà demà una moció alternativa, “deixant clara una qüestió: no podem parlar del 8 de Març i del dia de la dona treballadora sense parlar de l’atac frontal contra els nostres drets fonamentals”, avança Pérez Garijo.

La diputada ha subratllat que el 8 de Març “és un dia històric per recordar tot l’esforç de milions de dones que van aconseguir els drets que hui tenim i que no paren de retrocedir. Aquest govern i cadascuna de les seues mesures suposen un retrocés en els drets fonamentals de la ciutadania i, com sempre, són les dones les que viuen amb major duresa les retallades”. Per a Pérez Garijo, un manifest del 8 de març “mai pot ser paper mullat. Ha de ser un text que plantege com avançar contra una desigualtat estructural, que done resposta a les necessitats reals de les dones i que analitze la seua veritable situació. Mai pot ser un text que ni tan sols faça una línia d’esment a la retallada d’un dret fonamental”.

El grup d’Esquerra Unida en la Diputació de València plantejarà demà una moció diferenciada pel 8 de Març, un text alternatiu al proposat inicialment per l’àrea de Benestar Social. “Hi pretenem combatre clarament el cinisme d’un Partit Popular que vol parlar del 8 de Març mentre retalla drets fonamentals de les dones a decidir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa