Diari La Veu del País Valencià
Soraya Sáenz de Santamaría assumeix la presidència de la Generalitat de Catalunya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha delegat en la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, les funcions de president de la Generalitat de Catalunya, que havia d’assumir en virtut del reial decret aprovat ahir en el consell de Ministres extraordinari per a aplicar l’article 155 de la Constitució espanyola.

Així, serà la vicepresidenta qui es posarà al capdavant del govern català. “De conformitat amb el que estableix l’article 20 de la Llei 50/1997, de 27 de novembre, del govern espanyol, el president del govern de la nació delega les funcions que se li atribueixen en l’article d’aquest Reial Decret en la Vicepresidència del Govern i Ministra per a les Administracions Territorials”, pot llegir-se al text que ha publicat el BOE aquesta matinada.

Així mateix, es concreta que Sáenz de Santamaría assumeix el control de la Vicepresidència de la Generalitat i que el Consell de Ministres s’ocuparà de les funcions del Consell Executiu. Els ministres passen a ser els titulars dels diferents departaments de la Generalitat després del cessament de tots els consellers.

Comparteix

Icona de pantalla completa