Diari La Veu del País Valencià
Recollida de signatures perquè Educació no aplique l’ampliació de ràtio
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha iniciat una campanya de recollida de signatures per a reclamar la derogació del Reial decret 14/2012, que contempla mesures com l’ampliació de la ràtio per aula, l’impediment de cobrir baixes fins que no transcórreguen deu dies lectius sense docent o l’increment horari en Secundària. La central sindical reclama a Conselleria d’Educació que no aplique el pròxim curs aquells punts no obligatoris.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) està desenvolupant la campanya denominada ‘Recuperemos lo nuestro’, que persegueix dignificar el treball dels docents. Dins d’aquesta ha començat una recollida de signatures, tant a nivell estatal com al País Valencià, perquè es derogue el Reial decret 14/2012. També reclama la no aplicació, en l’àmbit valencià i en el curs 2014-2015, dels punts que no estiguen marcats com d’obligat compliment.

CSI-F considera que l’increment de ràtio provoca una massificació de l’alumnat que perjudica el procés ensenyament-aprenentatge. De la mateixa manera, assenyala que la falta de cobertura immediata de les baixes repercuteix en un pitjor funcionament i organització del centre i en l’atenció als alumnes. També lamenta que l’ampliació horària en Secundària implica una sobrecàrrega lectiva directa per als docents, ja saturats amb múltiples obligacions que no són de docència directa.

El sindicat, per a frenar aquestes mesures de cara al pròxim curs, ha començat la seua campanya de recollida de signatures al País Valencià. Ho fa per internet, amb una configuració en la seua web i amb correus electrònics, i físicament, acudeix als centres per a obtenir signatures.

Arranjament escolar

D’altra banda, CSI-F denuncia “la falta de transparència en l’arranjament escolar, ja que desconeixem quins criteris de població ha aplicat Conselleria per a decidir les unitats en els centres”. El sindicat troba a faltar “major sensibilitat cap a certs centres”, encara que si que valora que l’Administració haja acceptat les al·legacions presentades per alguns d’ells.

Comparteix

Icona de pantalla completa