Diari La Veu del País Valencià
El PP ‘continua finançant el secessionisme lingüístic’ mitjançant la Diputació
Redactaveu / València

Un any més el PP ha tornat a subvencionar a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) una institució “defensora del secessionisme lingüístic” i depenent formalment de la Diputació de València, sent Alfonso Rus, president de la corporació, el seu president d’honor.

“Però el més greu no es finançar-ho, sinó mostrar un suport tan explícit a una institució que depèn de la Diputació provincial i de l’Ajuntament de València”, assenyala Rosa Pérez Garijo, diputada portaveu d’EUPV en la Diputació.

“El PP vol perpetuar el conflicte lingüístic a qualsevol preu. És el seu objectiu polític, perquè la llengua i la cultura valenciana no són, per a ells, més que ferramentes polítiques que utilitzen en el seu propi benefici. Que encara continuem finançant espais on, tan sols en la seua presentació trobem tantes faltes d’ortografia que servirien per a suspendre a qualsevol xiquet o xiqueta a l’escola, diu molt de la situació”, destaca la diputada d’EUPV.

“No podem oblidar que aquests dies el PP ha inaugurat una persecució política contra l’AVL, la institució oficial que intenta, precisament, avançar en una qüestió històrica que porta anys afectant la nostra cultura”. “Volen ser els defensors del valencià, però no ha sigut fins enguany, i solament després que nosaltres ho proposàrem, que per primera vegada el concurs Sona la Dipu Pop-Rock té un espai de reconeixement explícit per a la música en valència. Igual que va ocórrer amb el compte ‘twitter’ d’esta corporació, que al principi de la legislatura ‘tuitejava’ més del 95% dels ‘tuits’ en castellà”.

“Uns volen les fotos i altres estimem les paraules. Hui eixiran buscant les dues fotos: la del secessionisme i la del nou premi per a la música en valencià. Nosaltres no. Continuarem votant en contra del secessionisme i continuarem defensant el mateix que l’any passat: que almenys la meitat dels grups participants en les semifinals del Sona la Dipu, siguen grups en valencià, un percentatge que hui, el PP ha tornat a negar-se a què es pose per escrit.”

Comparteix

Icona de pantalla completa