Les Corts insten la Generalitat a atorgar l'Alta Distinció a títol pòstum a Josep Lluís Bausset

La diputada de Compromís, Maria Josep Ortega, ha defensat que sense la figura del mestre, activista i polític valencià "no tindríem les quotes d'autogovern que hui tenim"
/ València
31 octubre 2017 01:00h

Les Corts han aprovat aquest dimarts instar la Generalitat Valenciana perquè atorgue a títol pòstum l'Alta Distinció al mestre, activista cultural i polític valencià, Josep Lluís Bausset. Així ho han aprovat aquest dimarts els grups polítics en la comissió d'Educació i Cultura a proposta de Compromís. La diputada i alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha estat qui ha defensat la petició perquè Bausset reba el màxim reconeixement de la Generalitat. Ortega ha destacat que sense la figura del mestre, activista i polític valencià "no tindríem les quotes d'autogovern que hui tenim".

Josep Lluís Bausset (1910-2012) va nàixer a Paiporta i va ser un dels signants, en representació de l'Agrupació Valencianista Escolar, de les Normes de Castelló, que van fixar la normativa de la llengua el 1932. Va ser un dels amics més destacats del cercle pròxim de Joan Fuster i el 1974 va ser un dels fundadors del Partit Socialista del País Valencià (PSPV). Cinc anys més tard, el 1979, Bausset també va ser un dels fundadors d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Va destacar per la seua dedicació a l'ensenyament del valencià i el seu suport incondicional a l'esport nacional, la pilota. Josep Lluís Bausset va morir a l'Alcúdia, població que el va declarar fill predilecte el 1984. És pare de Josep Miquel Bausset, mestre de novicis del Monestir de Montserrat.

 

next