El sou dels diputats de Castelló es vincularan a les seues dedicacions

El PP va demanar un informe jurídic sobre la proposta de Compromís de vincular els sous a les dedicacions, i la Secretaria General de la Diputació avala la legalitat de la moció de Compromís
18 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu / Castelló

El grup Compromís en la Diputació ha tornat a aconseguir que el PP, a pesar de la seua majoria absoluta ‘doble' haja hagut de modificar el seu posicionament, en aquesta ocasió en un tema tan delicat com els sous dels membres de la corporació provincial. Compromís, que durant el passat exercici va aconseguir que, després de diverses mocions, l’equip de Govern assumira la seua proposta d’elaborar un reglament de funcionament de la corporació, va presentar l'11 de febrer del 2014 una moció per a evitar “l’ús discrecional que en matèria de sous havia realitzat el PP, a l'aprovar en solitari el PP en el ple de gener abonar una dedicació exclusiva per a un diputat sense dedicació”.

Davant aquesta “interpretació” del contingut de l’article 9 del reglament de la Diputació per part del PP, Compromís va formalitzar l'11 de febrer una moció en la qual plantejava “concretar més l’article i vincular els sous dels diputats a les dedicacions dels diputats”. Davant la dita iniciativa, el PP va sol·licitar un informe jurídic a la Secretaria General de la Diputació sobre la legalitat de la moció de la coalició. “L'informe de la Secretaria General ha acabat donant-nos la raó en l'essencial, ja que considera encertat que els sous es vinculen amb les dedicacions”, diu el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu. Davant el dit document, que el PP va conèixer divendres passat, Moliner “s’ha vist obligat a acceptar que s'incloguen criteris d’objectivitat i a vincular el sou dels diputats amb les dedicacions”, afegeix Nomdedéu.
 

De fet, després que Compromís fera públic l'informe de la Secretaria General, l’equip de Govern anunciava una proposta per a regular amb criteris objectius el salari dels diputats. “Ens dóna igual qui es vullga atribuir el canvi de criteris, l'important és haver aconseguit que la Diputació establisca criteris més objectius en els sous dels diputats i, com ocorre en qualsevol professió, les retribucions estiguen vinculades a les dedicacions, és a dir, al treball o la responsabilitat”, explica Nomdedéu.

Per això, el diputat de Compromís s’ha mostrat satisfet que prospere la iniciativa de vincular sous amb dedicació i, per a aconseguir un consens major ha acceptat que la iniciativa es presente en nom dels tres grups. “Estem molt satisfets dels passos que donem, ja que Compromís, a pesar de la seua reduïda presència en la corporació provincial, està propiciant els grans canvis en la corporació”. 

next