Diari La Veu del País Valencià
El Consell enganya els dependents amb el pagament de les nòmines
RedactaVeu / València

El portaveu socialista de Política Social en Les Corts, José Manuel Sánchez, ha denunciat hui que el Consell encara deu a discapacitats i dependents del País Valencià la nòmina corresponent a novembre de 2013 sobre les prestacions econòmiques de la llei de dependència en l’entorn familiar.

Davant la resposta que ha donat hui el secretari d’Estat autonòmic Manuel Escolano sobre quin és el deute a dia de hui del Consell pels diferents conceptes relacionats amb les prestacions econòmiques vinculats amb la llei de dependència, li ha recriminat que “estiguen acostumats a voler jugar dient mitges veritats que són la pitjor de les mentides”, ja que el secretari autonòmic ha assegurat que a dia de hui “quant a les cures de l’entorn familiar solament deuen les nòmines de desembre i gener”.

El portaveu socialista s’ha referit a la reunió que ahir va mantenir el Consell amb les plataformes de dependents i discapacitats per a assenyalar que és llavors quan el Consell ha donat l’ordre d’ingressar la nòmina de novembre, “però a data de hui segueix sense pagar, quasi quatre mesos després, quan havien aconseguit un compromís de pagar mes a mes i novament ho incompleixen”, ha remarcat.

Situació “d’extrema gravetat”

Per tot l’exposat, Sánchez ha assegurat, en la Comissió de Política Social de Les Corts celebrada aquest matí, que la situació que travessen els discapacitats i dependents al País Valencià és “d’extremada gravetat” en gran part per les mesures “injustes, intolerables i insolidàries introduïdes pel PP i pels continus incompliments del Consell”

Sánchez s’ha preguntat si són conscients que les persones amb discapacitat i dependents “tenen unes necessitats que han de ser cobertes dins del termini i en la forma escaient, que aquestes persones no poden deixar de medicar-se, de menjar, i no pot esperar que vostès els paguen quan els vinga en gana”.

Carta d’un jove malalt

Per açò, ha considerat que “la millor de les respostes” la pot donar un dels afectats per aquests impagaments i mesures injustes. A aquest efecte, ha llegit una carta d’Alfredo Sánchez, anteriorment un xiquet malalt i hui un jove de 28 anys que pateix una malaltia hereditària degenerativa muscular, que fa quatre anys va perdre la vista i escriu gràcies a l’ordinador.

En aquesta carta el jove Alfredo Sánchez confirma que no s’ha pagat el deute corresponent al mes de novembre i, lamenta que “fins hui ni tan sols heu tingut el respecte de dir a les persones que us aneu a retardar. Simplement no ens heu pagat ni sabem quan ho fareu”.

En la mateixa, el jove relata les dificultats que li suposa acudir diàriament al banc a comprovar el pagament. Així mateix expressa estar fart “que jugueu amb mi i de les retallades, en un any més de tres vegades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa