Diari La Veu del País Valencià
La cultura i el teatre marquen el mes de novembre a Onda

La localitat d’Onda té preparada una variada programació cultural per al mes de novembre, on el teatre, sens dubte, serà el gran protagonista. Lluís Pastor, tinent d’alcalde de Cultura, ha ressaltat que, “a més de totes les activitats culturals que cada mes realitzem, al novembre tenim dues cites molt importants a Onda: el Reclam i el Festival d’Improvisació Vila d’Onda (Fivo), que ens permetran gaudir del teatre d’una forma intensa i participativa”.

Reclam celebra el seu 25 aniversari portant a Onda diferents representacions, entre les quals destaquen No som ningú, de la companyia Els Indecents, que es representarà el dissabte dia 11 al Teatre Mònaco, i Xavi Castillo News!, que comentarà les últimes notícies amb l’humor i la sàtira habitual que el caracteritza i, aquesta vegada, acompanyades de les millors versions de grans clàssics del rock&roll en directe, amb la banda The Rocktrippers. Tot això, el dia 17, també al Mònaco.

A banda, el Festival d’Improvisació Vila d’Onda (FIVO) conjuminarà en la localitat un elenc d’11 companyies referents nacionals en el panorama de la improvisació teatral amb l’objectiu d’obrir aquest gènere al públic. La cita tindrà lloc durant dos caps de setmana consecutius, del 24 al 26 de novembre i de l’1 al 3 de desembre. Durant sis dies, el FIVO combinarà tretze sessions d’espectacles programades, que van des de la dansa fins a la comèdia, els xous infantils i la improvisació musical o gestual, i amb quatre masterclass. “Aquest important certamen presentarà propostes sense guió que buscaran convertir el públic en espectador-protagonista d’obres úniques i irrepetibles”, ha assegurat Pastor, qui ha assenyalat que “amb FIVO reforcem el gènere de la improvisació teatral a Onda que va iniciar fa anys Arteatre, amb la Lliga d’Improvisació Teatral, convertint la localitat en epicentre d’aquesta disciplina artística. A més, des de l’Ajuntament d’Onda acostem la cultura a tots els onders, doncs les obres estan pensades per a tot tipus de públic, des de l’infantil i familiar fins a l’adult”.

‘Onda Gastronòmica’

Així mateix, l’Ajuntament ha informat que, després d’escoltar la petició d’Hosturionda, l’esdeveniment ‘Novembre Gastronòmic’ canviarà de data. Se celebrarà a l’inici de l’any i passarà a anomenar-se ‘Onda Gastronòmica’. Tant el consistori com l’associació local de hostalers consideren que el canvi serà molt positiu per a la localitat i s’aconseguirà una major activitat econòmica a Onda. Ambdues institucions treballen ja de forma conjunta en l’elaboració d’un variat programa que aconseguirà atreure turisme a la localitat a l’inici de l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa