El PP insisteix que la definició del valencià siga la de l'Estatut

Tota l’oposició acusa als populars d’ignorància i de no respectar l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
18 febrer 2014 01:00h
El conseller de Governació i secretari general del PP valencià, Serafín Castellano.
Europa Press / València

Així s’han pronunciat els dirigents polítics del PP, Serafín Castellano; del PSPV, Ximo Puig; d’EUPV, Marga Sanz; i de Compromís, Enric Morera, en ser preguntats per la seua opinió sobre un possible ajornament de l'AVL per a pronunciar-se respecte al dictamen del Consell Jurídic Consultiu (CJC) en relació amb la seua definició de valencià. Aquests quatre polítics s’han pronunciat així moments abans de participar en un debat en la Facultat d'Economia sobre 'Els universitaris i el mercat laboral'.

Sobre aquest tema, Castellano ha indicat que estan a l’espera que es pronuncie l'AVL sobre el dictamen del CJC, i ha destacat que els valencians han de "defensar" els senyals d’identitat "plasmats en l'Estatut d'Autonomia".

Enfront d'açò, Ximo Puig ha acusat al PP de "voler dividir una vegada més als valencians", i ha assegurat que a aquest partit polític "no li preocupa gens el valencià, i molt menys al seu president, que no el parla". "El que volem -ha agregat- és que les institucions es respecten. No és possible que no es respecte l'AVL o les institucions acadèmiques”.

Per la seua banda, Enric Morera ha subratllat que els valencians no es "mereixen" un govern "que faça el ridícul, un govern d’ignorants". "Creiem -ha dit- que els òrgans estatutaris estan fent el seu treball”. Així, considera que del que s’hauria de "preocupar més" el govern és “d’impulsar la definitiva normalització i presència del valencià en la vida pública". Un govern que ha tancat Radio Televisió Valenciana (RTVV) no ens pot donar lliçons de res", ha puntualitzat.

D’altra banda, Marga Sanz ha recordat que el seu partit ha qualificat de "ingerència" l’actuació del Consell pel que fa a l'AVL, "que ha actuat dins de les seues competències i dins de la independència i autonomia que li correspon", ha subratllat.

En aquesta línia, Sanz ha defensat que l'AVL "ha de fer la seua pròpia reflexió": "entenem que fins avui s’ha comportat com esperem que es comporten totes les institucions, i a partir d’ací el Consell ha actuat amb una irresponsabilitat elevadíssima en intentar enfrontar a institucions que estan per a servir als valencians", opina.
 
next