Diari La Veu del País Valencià
Campanya de promoció lingüística a Benissa a través d’un joc de memòria
Redactaveu / Benissa

L’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Benissa participa, juntament amb altres agències del País Valencià, en una campanya de promoció lingüística basada en un joc de memòria denominat ‘Icongame’.

‘L’IconGame’ és un joc de memòria amb el qual es pretén aprendre vocabulari bàsic de l’escola en anglés i reforçar-lo en valencià. La finalitat és aprendre el vocabulari de les 50 cartes que consta el joc. Quan el jugador encerta la paraula, s’anoten els punts que indica la targeta (entre 10 i 40 segons el grau de dificultat). ‘L’IconGame’ està dirigit a alumnes del primer cicle de primària i pretén ser també un recurs més dins l’aula amb la doble vessant didàctica anglés/valencià.

La regidora de Normalització Lingüística de l’ajuntament de Benissa, Pepa Martí, ha comentat que el joc ja s’ha repartit als col·legis de Benissa i que ha tingut una gran acceptació entre l’alumnat, ja que després de jugar en classe, cada xiquet s’emportarà un ‘IconGame’ a casa per a poder jugar amb la família.

Aquest projecte s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració del dissenyador Manu Palau, qui va proposar editar algun dels seus jocs en valencià, ja que resulta difícil trobar jocs educatius en aquesta llengua. Una proposta que va ser ben acollida per les AVIVA dels municipis d’Albal, Alginet, Benicarló, Benissa, Burjassot, Gandia, Godella, l’Alcúdia, Manises, Sagunt, Santa Pola, Vila-real, Vinaròs, Xàbia i Xixona.

És habitual que les AVIVA Agències de Promoció del Valencià unisquen esforços i facen campanyes conjuntes ja que és una forma de coordinació i estalvi de recursos humans i econòmics. La campanya en aquesta ocasió ha estat coordinada pels ajuntament de Vinaròs i Benicarló.

Comparteix

Icona de pantalla completa