Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont exigeix l’alliberament dels consellers i la fi de la repressió

El president Carles Puigdemont ha advertit aquest dijous en un missatge institucional que l’empresonament de part del seu govern és un “cop contra el 21-D” perquè els comicis “es desenvoluparan en un clima de repressió i amb empresonaments”, en una “situació sense precedents a l’Europa del segle XXI”. Puigdemont, com a “legítim” president, ha exigit “l’alliberament dels consellers i el vicepresident” i la “fi de la repressió política”.

En un missatge emés per TV3, el president també ha avisat als catalans que hi haurà una “repressió llarga i ferotge” i ha lamentat que “la fúria” de l’Estat està “desbocada i ho amenaça tot”. Puigdemont, per això, ha fet una crida “a combatre-ho” de la manera catalana, “sense violència, en pau i amb respecte per totes les opinions i persones”.

Puigdemont ha assegurat que l’empresonament dels consellers i el vicepresident Junqueras és “un molt greu error” i un “gravíssim atemptat a la democràcia”. “Empresonar dirigents polítics per haver complert amb el compromís electoral i contret al parlament amb ampli suport ciutadà trenca els principis bàsics de la democràcia”, ha dit el president.

Segons Puigdemont, el govern espanyol està renunciant “al diàleg necessari, imprescindible” per a resoldre un problema que, ha reiterat, és “polític”. “En comptes d’apostar pel diàleg, opta per la violència policial i els empresonaments, aposta per la via de la repressió”, ha lamentat Puigdemont. Per al destituït president de la Generalitat, Catalunya “ja no és un afer intern” i “cal que la comunitat internacional i, especialment, l’europea, s’adone del perill que representen les actituds” de l’estat espanyol.

Puigdemont ha enviat un missatge de suport a les famílies dels consellers empresonats i també als catalans. “Ens espera una repressió llarga i ferotge”, ha dit, lamentant la “fúria” de l’Estat, que ha descrit com a “desbocada”. “No només no podem defallir, sinó que hem de combatre-ho, però a la manera com els catalans fem les coses, sense violència, en pau i amb respecte per totes les opinions i totes les persones”, ha reiterat.

Comparteix

Icona de pantalla completa