Diari La Veu del País Valencià
EUPV: ‘La supressió d’unitats és un colp de mort a l’escola pública’
RedactaVeu / València

La coordinadora d’EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz, ha manifestat que la supressió d’unitats escolars en infantil i primària per part de la Conselleria –hui feta pública al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana – “és una estocada terrible més a l’ensenyament públic del País Valencià. La consellera Mª José Català ha fet oïts sords a la comunitat educativa i ha tirat endavant aquesta supressió que se ceba especialment en l’educació infantil, que provocarà primer una massificació als centres públics i després una diàspora cap als privats d’aquells que puguen pagar-s’ho, clar”. Esquerra Unida ha reclamat la retirada d’aquesta resolució.

Sanz ha advertit que mentre açò ocorre, “mentre el Consell suprimeix unitats en l’escola pública i massifica les seues aules, no toca ni un concert educatiu demostrant que aquest govern té la prioritat en protegir els negocis de la patronal de l’educació”.

La parlamentària ha assenyalat que les conseqüències d’aquesta supressió “seran molt dolentes, perquè d’un costat afectarà a poblacions menudes en les quals no hi haurà més oferta, i d’altra, la massificació portarà una disminució de la qualitat en l’ensenyament. L’etapa infantil és importantíssima per a l’aprenentatge dels xiquets”, subratlla.

Sanz a més ha lamentat “la manca d’interès d’aquest Consell per afavorir la conciliació de la vida familiar, perquè la reducció d’unitats escolars en infantils la colpeja durament. Al final, com sempre, seran les famílies amb menys recursos les més perjudicades, i també, com sempre, els negocis privats d’escoles infantils que eixiran guanyant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa