Diari La Veu del País Valencià
L’edil d’Oriola demanda Alberto Fabra per les seues acusacions
Europa Press / Alacant

Fabra va anunciar llavors una denúncia contra els integrants de la mesa d’edat -els edils oriolans Carolina Gracia i Bob Houliston- per “prevaricació i obstrucció” en considerar que no portar avant la moció era responsabilitat d’aquest òrgan, que va considerar que havia anat en contra de l’informe del secretari municipal.

Gracia va presentar una demanda per aquestes declaracions i aquest dimarts s’ha celebrat al jutjat de primera instància número 19 de València un acte de conciliació, que s’ha tancat sense acord. Per aquest motiu, l’edil socialista presentarà una demanda contra el president de la Generalitat.

La regidora, que ha acudit sense advocat, s’ha ratificat en el contingut de la seua demanda. Per la seua banda, la representació lletrada de Fabra -el president no ha estat present, la llei no exigeix la seua assistència- s’ha oposat en entendre que les declaracions es van realitzar en “clau política” i es van fonamentar en un informe jurídic del secretari de l’ajuntament d’Oriola.

Així, la defensa ha argumentat que les declaracions de Fabra “de cap manera són injurioses o calumnioses”, com li reclamava Gràcia que reconeguera i es retractara, ja que “falten elements constitutius de delictes la comissió dels quals pretén imputar-se”.

Per contra, la regidora ha assenyalat al final de la vista que “la veritat” és que no confiava que Fabra accedira a retractar-se de les seues afirmacions que, com assenyala en la demanda, suposen “una falta de respecte a la ciutadania per aprofitar el càrrec per a realitzar valoracions polítiques i aprofitar la roda de premsa del ple del Consell per a acusar-nos de la comissió d’un delicte de prevaricació”.

Roda de premsa d’Alberto Fabra sobre la moció de censura.

Comparteix

Icona de pantalla completa