Diari La Veu del País Valencià
Els Albatexas reten homenatge a un Bigas Luna ‘influït pel Mediterrani’

Els cinemes Albatexas de València, en col·laboració amb la Universitat de Durham (Regne Unit), celebraran el cap de setmana del 15 al 17 de desembre un cicle-homenatge a Bigas Luna, amb la projecció de tres pel·lícules ambientades en part al País Valencià. La intenció dels organitzadors és mostrar al públic la “influència mediterrània” en el treball del barceloní.

L’acte de reconeixement a València és el cinqué d’una sèrie d’esdeveniments internacionals organitzats per la filla del realitzador, Betty Bigas, i el catedràtic de la Universitat de Durham Santiago Fouz Hernández, especialista en el treball de Bigas Luna, explica la sala en un comunicat.

L’estrena, el divendres 15 de desembre a les 20 hores, comptarà amb la projecció del documental pòstum Bigas x Bigas i amb la presència del seu codirector, Santiago Garrido Rúa, a més de la vídua de Bigas Luna, Celia Orós –també coproductora–, la guionista de les últimes pel·lícules de Luna, Carmen Chaves, i el director català i amic del cineasta, Ventura Pons.

L’endemà, també a les 20 hores, els Albatexas projectaran Huevos de oro, pel·lícula ambientada en part en la localitat de Benidorm. A aquesta sessió assistirà la catedràtica Carolina Sanabria, de la Universitat de Costa Rica i autora del llibre Bigas Luna: el ojo voraz.

El cicle-homenatge conclourà el diumenge 17 de desembre amb la projecció de Son de mar, adaptació de la novel·la del castellonenc Manuel Vicent i rodada a Dénia. La pel·lícula serà presentada pel catedràtic Santiago Fouz Hernández, autor del llibre The Films of Bigas Luna.

Comparteix

Icona de pantalla completa