Diari La Veu del País Valencià
Un detingut a Sagunt per captar combatents per a l’ISIS

La policia espanyola ha detingut aquest dilluns a Sagunt un home de 47 anys, de nacionalitat marroquina i en situació irregular, per captar combatents perquè s’unisquen a l’ISIS. Segons el Ministeri de l’Interior, va convéncer un jove de 26 anys de la localitat perquè viatjara a l’Iraq, on posteriorment va cometre un atemptat suïcida que va acabar amb la vida de 33 persones. El jove, també de nacionalitat marroquina, va viatjar a l’Iraq el novembre del 2014 i, un mes i mig després, va perpetrar l’atac amb un camió bomba, que també va causar desenes de ferits. Segons el Ministeri d’Interior, el detingut forma part de l’aparell de captació del DAESH i duia a terme tasques d’adoctrinament i una “potent instigació” per a aconseguir que els seus seguidors cometeren atacs suïcides.

Mentre van compartir el temps a Sagunt, el jove dormia de manera habitual a casa del detingut, que li subministrava propaganda de manera “incessant” a favor del grup terrorista. Després de protagonitzar comentaris d’exaltació per la mort del jove, l’home va continuar amb les seues tasques de reclutament amb les persones del seu entorn, amb qui es reunia sota mesures estrictes de seguretat. A més, actuava com a referent a Internet i els oferia continguts reservats de l’ISIS a més d’ajudar-los a eliminar qualsevol pista a la xarxa per a evitar ser detectats per la policia.

El detingut, d’altra banda, mostrava una actitud aïllada i no es relacionava amb persones que no professaren la religió en els mateixos termes, segons fonts policials. L’operació, que continua oberta, està dirigida pel jutjat d’instrucció número 1 de l’Audiència Nacional i en coordinació amb la Fiscalia.

Comparteix

Icona de pantalla completa