Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans fa marxa enrere i finalment sí que acudirà a la manifestació pel finançament

Ciutadans assistià finalment a la manifestació pel canvi del sistema de finançament autonòmic convocada pels sindicats Comissions Obreres i UGT i amb el manifest consensuat amb la patronal. La marxa té el suport de desenes de sindicats i organitzacions de la societat civil, a més de dels partits d’esquerres. Amb la presència de Ciutadans, el PPCV serà l’únic partit de les Corts que es queda fora d’aquesta acció reivindicativa.

La presència del seu partit l’ha donat a conéixer el portaveu autonòmic de Ciutadans al País Valencià, Fernando Giner, en una roda de premsa posterior a la reunió del comité de direcció territorial. Giner ha explicat que la formació fa un pas endavant després de comprovar que el lema de la pancarta –’Per un financament just’– “no enfronta ningú i té el suport de la societat valenciana”.

Tot i això, el líder de Ciutadans ha matisat que no creu que aquestes qüestions “se solucionen darrere d’una pancarta” i ha demanat al president de la Generalitat que “treballe als despatxos” i “amb coherència” al Congrés del Diputats.

Fernando Giner també s’ha referit a la postura de la seua formació al voltant de la manifestació de dissabte que ve, convocada pel GAV i altres col·lectius anticatalanistes, i ha assegurat que Ciutadans no acudirà “perquè els organitzadors han demanat que no participen els partits”. Tot i això, ha garantit la seua presència a títol personal i “la llibertat de qualsevol militant” que vulga assistir-hi.

Comparteix

Icona de pantalla completa