Diari La Veu del País Valencià
L’arranjament elimina 10 mestres a V. d’Albaida, 2 a La Costera i la Canal i 1 a Aiora-Cofrents
RedactaVeu / València.

Segons les dades facilitades a La Veu del País Valencià per la intersindical STEPV, a la comarca de la Vall d’Albaida s’han suprimit 3 unitats d’Infantil (1 a l’aulari de Rugat i 2 a Ontinyent) i fins a 4 de Primària (1 a Agullent, 2 a Llutxent i altra a Ontinyent).

Traslladat això a llocs de treball, significa que, segons les mateixes fonts sindicals, en total se suprimeixen a la Vall d’Albaida 5 mestres d’Infantil, 4 de Primària i 1 d’Educació Física. “És, sense dubte, la comarca més afectada per les retallades de cara al curs que ve”, denuncia el sindicat.

La Costera

Pel que fa a la comarca de La Costera, el balanç és la supressió només d’una unitat d’Infantil, ja que se’n crea 1 a Barxeta i se n’eliminen 2 (L’Alcúdia de Crespins i l’aulari de Rotglà); en quant a les de Primària, les creades (Barxeta també, l’Alcúdia de Crespins i la del CEIP Beat Jacint Castanyeda de Xàtiva) per les suprimides (CEIP José Mollà de Canals, Genovés i CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva).

Traduït tot això en llocs de treball, a La Costera suposa la creació de 2 places de Primària i 1 de Pedagogia Terapèutica, però també suposa l’eliminació d’una plaça d’Anglés i altra d’Educació Física.

Canal de Navarrés

Respecte a La Canal de Navarrés, STEPV apunta que “podríem dir que les al·legacions presentades han tingut més èxit, ja que a la fi només suprimiran una unitat d’Infantil al CEIP Albait de Bolbait”, si bé aquesta supressió significa la desaparició de dos llocs de mestres d’Infantil. En canvi, “han indultat” la unitat d’Infantil del CEIP d’Ènguera que havien proposat i també la de Primària del centre de Quesa, tal i com va passar ja el curs passat, per la qual cosa la intersindical es pregunta si serà qüestió de temps.

Vall d’Aiora

Finalment, pel que fa a la Vall d’Aiora i Cofrents, STEPV assenyala que tenim “dues notícies: la roïna és per al CEIP Isidre Girant d’Aiora, on suprimiran una unitat d’Infantil que en aquest cas supondrà l’eliminació -com el curs passat- d’un lloc de treball d’Infantil. I la notícia bona és per al CEIP de Cofrents, ja que la seua unitat i plaça que enguany tenen habilitada de Primària passa a ser catalogada gràcies a les al·legacions presentades per aquest centre”, es congratula l’STEPV.

En el mateix comunicat, la Intersindical assegura que en l’arranjament escolar d’enguany “s’ha demostrat l’impacte negatiu” que ha tingut l’augment de la ràtio a 30 alumnes per aula també a l’Educació Infantil, “la qual cosa pot ser més greu a la vegada que avancen els cursos en aquells centres afectats per la retallada en aquesta etapa”, ja que “quan arriben aquestos grups a Primària, la retallada final pot suposar l’eliminació d’una línia completa” en aquests centres.

9 unitats recuperades

D’altra banda, STEPV ha valorat “positivament” la recuperació de 9 unitats a les nostres comarques (4 d’Infantil i 5 de Primària) respecte del proposat en desembre per la Conselleria. Per aquesta raó, el sindicat felicita la comunitat dels centres educatius que s’han organitzat i convocat accions que han permés, en alguns casos, recuperar unitats. Es tracta del CEIP Elies Tormo d’Albaida, del CEIP Ramon Martí de Vallada, de l’Attilio de Xàtiva i del ja anomenat CEIP d’Ènguera en els casos de les unitats recuperades d’Infantil.

En quant a les recuperades de Primària, es tracta deI CEIP de Fontanars dels Aforins, de l’aulari d’Otos, del CEIP de Novetlé, del CEIP de Quesa i també del de Cofrents, segons la intersindical.

El Sindicat ha volgut agrair “la confiança de molt centres educatius dipositada en nosaltres a l’hora de defensar les al·legacions dels Consells Escolars en les direccions Territorials d’Educació i en la Conselleria d’Educació.

Mobilitzacions a València i Ontinyent

Finalment, el sindicat “anima” els centres educatius que encara mantenen retallades injustificades a continuar la mobilització. És per això que STEPV està treballant amb la comunitat educativa per organitzar en breu noves mobilitzacions de rebuig a la retallada d’unitats.

En concret, la Plataforma per l’Ensenyament Públic convocarà concentració dimecres 26 de febrer a les 18h en la Conselleria d’Educació i la Plataforma PROU d’Ontinyent que està preparant una jornada festiva per l’educació pública el proper dissabte 29 de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa