Diari La Veu del País Valencià
Educació destrueix 27 llocs de treball estables a l’Horta Sud
RedactaVeu / València

L’arranjament escolar, és a dir, el document de la planificació escolar que fa la Conselleria d’Educació per al proper curs, suposa la desaparició de 20 unitats d’Infantil a la comarca de l’Horta Sud i la pèrdua de 27 llocs de treball el curs pròxim. Pel que fa a l’abast de la proposta de la Conselleria d’Educació a la comarca de l’Horta Sud, en Infantil desapareixen 20 unitats el curs que ve i no se’n crea cap.

‘Acarnissament’ en escoles en barracons

A més, segons el sindicat STEPV, l’arranjament escolar s’acarnissa especialment amb les escoles en barracons de la comarca, com ara el Ciutat de Cremona d’Alaquàs, que perd tres unitats en Infantil. De fet, segons STEPV, la Conselleria està “desmantellant” els centres que tenen barracons, “no amb la construcció de nous centres educatius, sinó eliminant unitats, o directament els centres sencers”.

En canvi, en Primària s’augmenten 20 unitats, però se’n suprimeixen 6, amb la qual cosa el saldo d’unitats queda en 14 unitats noves per al curs que ve, “per efecte del pas de l’alumnat d’Infantil que va entrar fa tres anys i que ara passa a Primària”, segons la Intersindical Valenciana.

A més, aquesta retallada d’unitats suposarà la supressió de llocs de treball a la nostra comarca, concretament desapareixeran 27 llocs de treball a Infantil, mentre que només se’n crearan 18 en Primària.

El sindicat ha exigit a la Conselleria que “deixe d’aplicar criteris purament economicistes i d’estalvi que tenen un greu impacte en el sistema educatiu públic”.

STEPV considera que la Conselleria hauria de fer una “aposta ferma i seriosa” per l’escola pública, “dedicant-li tots els recursos tant humans com materials que necessita, en lloc de retallar unitats i llocs de treball” en la pública cada any.

Mobilització el 6 de març a Torrent

El Sindicat ha animat els centres educatius que encara tenen retallades a continuar la mobilització. En concret, recorda que la Plataforma per l’Ensenyament Públic convocarà una concentració dimecres 26 de febrer a les 18h en la Conselleria d’Educació, mentre que la Plataforma per l’Ensenyament públic de Torrent ha convocat manifestació el 6 de març a les 18h en Torrent.

Comparteix

Icona de pantalla completa