Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana la retirada dels pressupostos de la Generalitat

El Partit Popular ha presentat aquest matí l’esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat de 2018 en considerar que es tracta d’uns comptes “ficticis, irreals, inviables i poc fiables”.

El portaveu d’Economia del grup parlamentari, Rubén Ibáñez, ha assenyalat que aquests pressupostos “no solucionen els problemes dels valencians, tan sols els del govern de Puig i Oltra”. Per això, demana la devolució del projecte de llei al Consell.

En l’esmena es recorda que, per tercer any consecutiu, el Consell ha tornat a incloure una partida d’ingressos fictícia de 1.325 milions d’euros, “quantitat que tots els exercicis, una vegada ha sigut aprovat el pressupost, és eliminada, la qual cosa suposa un clar engany als valencians”, ha assenyalat Ibáñez en un comunicat.

El diputat ha subratllat que el projecte de pressupostos “té nombroses mancances i és deficient, perquè el pes relatiu de la despesa social sobre el conjunt del pressupost ha anat disminuint i és inferior al del pressupost de 2015, la qual cosa suposa una reculada en les polítiques socials i serveis públics”. A més, en l’esmena es posa de manifest que els comptes “no fomenten la creació d’ocupació ni la competitivitat de l’economia, però en canvi incrementen la despesa en assessors i alts càrrecs del Consell”.

El portaveu d’economia ha manifestat que és “impossible” donar suport a aquests pressupostos, perquè “engreixen l’administració” i suposen “un augment de la despesa del sector públic i la previsió de crear noves agències o convertir Presidència en una immobiliària” per la compra de sòl.

Comparteix

Icona de pantalla completa