Diari La Veu del País Valencià
El Consell es nega a donar el contracte de l’últim director general de RTVV
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, sol·licità el passat mes de desembre al Consell el contracte de l’últim director general de RTVV, Ernesto Moreno, encarregat de tancar l’ens públic i acabar amb 24 anys d’història de la ràdio i televisió públiques valencianes. “La resposta del vicepresident José Ciscar és d’una banda absolutament indignant perquè no ens entrega allò que li demanem, i d’altra és ridícula, perquè ens contesta simplement que nomenaren Moreno el passat 7 de novembre, cosa que òbviament ja sabíem nosaltres i precisament per això demanàvem el contracte. És insultant i una mostra més de la terrible manca de transparència que practica el Consell, de qui podem sospitar sense dubtes que està amagant alguna cosa”.

Blanco interpel·là Moreno fa sols uns mesos en la comissió de control de RTVV de Les Corts i li preguntà aleshores si podia dormir bé per les nits. “Ens contestà que efectivament no podia, i ara entenem que possiblement fóra també, no sols per la seua actuació de sicari del PP i botxí de RTVV, sinó per alguna cosa més que apareix en el seu contracte i que per eixe motiu el Consell no vol fer públic”.

El parlamentari acusa Ciscar “de tirar pols contínuament sobre RTVV, per a no donar informació, siga del que siga. Ens preguntem què va prometre el PP a Ernesto Moreno, si s’alteraren les condicions contractuals dels anteriors directors per compensar el treball brut de rematar RTVV. Què han d’amagar? Per què no podem accedir a aquest contracte d’alta direcció?”.

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà un recurs judicial contra la negativa del Consell a entregar-li el contracte, “perquè tenim dret, segons la llei, a accedir a aquesta documentació, i perquè estem ja farts de la manca de transparència del govern Alberto Fabra”, subratlla Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa