Diari La Veu del País Valencià
Moblitizacions a l’Horta Nord per parar l’atac a l’educació pública
RedactaVeu / Horta Nord.

La Resolució sobre l’arranjament escolar per al curs que ve, publicada ahir al DOCV, deixarà la comarca de l’Horta Nord amb 8 unitats menys d’educació infantil i seran suprimits 9 llocs de treball de professorat. A més a més, aquesta supressió d’unitats d’educació infantil suposarà la futura desaparició d’unitats escolars en educació primària i la destrucció de més llocs de treball de mestres.

Poblacions com ara Foios, Meliana, Montcada, Paterna, Rafelbunyol o Benimàmet perden unitats d’educació infantil o de primària en l’ensenyament públic, mentre que aquesta retallada no s’aplica a l’educació privada concertada, cosa que, segons Imma Coret, permanent sindical de l’STEPV a la comarca, “mostra l’escassa o nul·la sensibilitat de l’administració educativa per l’educació pública”.

Des de l’STEPV s’insta la comunitat escolar dels centres afectats a continuar presentant els recursos pertinents contra la mesura i alhora els anima a continuar la mobilització. És per això que el Sindicat està treballant amb la comunitat educativa per organitzar en breu noves concentracions de rebuig a la retallada d’unitats. En concret, la Plataforma per l’Ensenyament Públic convocarà concentració dimecres 26 de febrer a les 18 hores en la Conselleria d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa