Diari La Veu del País Valencià
Alcoi no tractarà la retirada de la distinció a Federico Trillo
RedactaVeu / Alcoi

Els grups polítics que van iniciar l’expedient de retirada de la distinció de Fill Adoptiu a Federico Trillo-Figueroa Martínez-Conde renuncien de moment a seguir endavant amb aquesta retirada davant la inexistència d’un procediment administratiu regulat a l’Ajuntament, motiu pel qual aquesta qüestió no serà debatuda en el Saló de Plens.

Els grups municipals PSPV, EU-Entesa i Compromís han decidit deixar damunt la taula aquest expedient fins que es regule un procediment administratiu que permeta realitzar-lo en el marc de les ordenances municipals. L’actual Reglament especial d’honors i distincions de l’Ajuntament d’Alcoi, ordenança que regula la concessions de distincions i honors, va ser aprovat l’any 1976 i no permet la retirada de les concedides.

Els tres grups polítics que van constituir la Ponència de Regidors a instàncies d’Esquerra Unida i van emetre l’informe-proposta de retirada avalat amb la signatura de sis regidors del consistori, no continuaran endavant de moment amb aquesta proposta davant el buit legal que existeix a la normativa reguladora municipal.

Amb tot, els grups municipals PSPV, EU-Entesa i Compromís confien a avançar en l’actualització de la normativa municipal amb l’objecte de tractar aquesta retirada, ja que consideren que Federico Trillo no és mereixedor d’aquesta distinció perquè les raons esgrimides en aquell moment per a ser-li concedida no eren suficients. A més, la seua gestió com a ministre de l’Interior i la seua presumpta participació en el “cas Bàrcenas” o de presumpte finançament il·legal del Partit Popular i en la defensa dels militars imputats al cas Yak-42 posen en dubte la seu vàlua.

Comparteix

Icona de pantalla completa